Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Valle de los Ingenios från hästryggen – om att rida på Kuba

Smilebanden åker upp, det kan inte hjälpas men han, låt oss kalla honom José, är utstyrd i värsta cowboyoutfitten. Vit hatt, svart silkig skjorta med vita fransar och svarta byxor och det ser helt enkelt lite malplacerat ut där på torget mitt i stan. José väntar på mig utanför hotellet i Trinidad (Kuba). Hästridning i Valle de los Ingenios står på dagens schema. Att jag skulle rida på Kuba hade jag bestämt redan hemma och Trinidad verkade vara det stället som var mest lämpat av de platser vi skulle besöka under Kubaresan.

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Vi tar oss en promenad på 10 minuter en kvart till hans lilla gård som består av ett minimalt hus och stall strax utanför stan. Jag blir välkomnad av husets hundar, katter och höns och ett par killar håller på att göra iordning hästarna åt oss. José frågar vart jag vill rida, tror jag iallafall för han pratar ingen engelska och jag kan fortfarande ingen spanska. Vi lyckas dock komma fram till att det är dalen som är mitt mål och att vi kan skippa vattenfallet eftersom vattenfall står på morgondagens schema.

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Reseblogg om att rida på Kuba

Valle de los Ingenios

225 km2 dalgång strax utanför Trinidad. Valle de los Ingenios, som egentligen är 3 sammanlänkade dalar, är sedan 80-talet ett världsarv. Här blomstrade Kubas sockerindustri under 17- och 18-talet med runt 75 bruk som hölls igång av tusentals slavar.

Att rida på Kuba – i Valle de los Ingenios – är definitivt värt

Vi rider iväg, José har kompletterat sin utstyrsel med en fet cigarr. Vi rider över fält och vattendrag. Vi passerar byar och möter människor. Vi ser rester av de gamla sockerbruken och rider över järnvägen som byggdes för att snabbt kunna transportera det dyrbara sockret ner till havet och vidare till Europa.  Vi rider upp på en höjd och skådar ut över dalen. Bedövande vacker med all grönska, bergen bakom ryggen och havet i horisonten. Vi rider stilla och i tystnad. Det är en riktigt trevlig och omväxlande tur, kanske är vi ute ett par timmar. Tillräckligt länge för att baken ska ömma något när vi är åter på gården. Jag tackar för mig och vandrar stilla tillbaka mot Trinidad. Jag är riktigt nöjd över mitt beslut att rida på Kuba.

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Rida på Kuba, Valle de los Ingenios, Reseblogg om att resa till Kuba, Grekland, Lissabon, Namibia

Bra att veta:

Turen tar ca totalt 3 timmar
Jag betalade 25 CUC plus lite dricks
Det finns några ställen att stanna till på om man vill ha ngt att dricka eller äta så ta med lite cash.
De finns flera arrangörer. Be ditt boende om hjälp att boka.

Må gott och lev väl! // Tinka


Läs mer om upplägget av hela vår resa till Kuba

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Härliga bilder! Vi gillar att rida på resan! Senast blev det på Irland 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det ett mysigt sätt att ta sig fram! Rida på Irland måste vara en dröm, åtminstone om en har vädret på sin sida:-)

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Det høres ut som en bra ridetur! Valle de los Ingenios er et fint sted å besøke, og jeg er glad jeg rakk å ta turen dit før en matforgiftning plutselig brøt ut. Det vil si, den brøt egentlig ut allerede mens jeg var på tur i dalen, så jeg er veldig glad for at det ikke var en ridetur jeg var på 😀

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det vacker! En hästrygg är en sämre plats när en är magsjuk;-)

 3. Profilbild för Linda Engström

  Ser mysigt ut, som det alltid är med hästar. Särskilt väl omhändertagna ser de dock inte ut att vara. Det tycker jag är det svåraste med att just rida utomlands. Jag gör det i Sverige så varför inte göra det utomlands. Och sen när man väl kommer fram så vet man aldrig riktigt hur de mår eller det som kanske är viktigast för mig, hur de ser på sina djur. Har de nåt värde eller ska de bara göra ett jobb.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var väldigt mysigt! Men du har rätt i att det är alltid svårt med aktiviteter där djur är inblandade. Jag kan inte något om hästar så jag är själv inte riktigt kapabel att avgöra skicket om det inte är riktigt illa. Brukar kolla upp stallet innan för att se vad andra säger om djurhållningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?