Världens minsta huvudstad

Victoria – världens minsta huvudstad?

Seychellernas huvudstad Victoria – ibland omnämnd som världens minsta huvudstad, kan inte direkt beskyllas för att vara varken charmig eller vacker utan är helt enkelt en ganska tråkig historia. Men huvudstaden är ändå ett kul utflyktsmål som är värt en halvdag om du passerar. Det är omdiskuterat vilken huvudstad som verkligen är minst så låt oss benämna den som en av de minsta här. Här får du här lite tips om vad du kan hitta på i Victoria:

Marknaden med det omöjliga namnet – Sir Selwyn-Clarke Market

Marknader är alltid roliga att besöka när en är på besök eller för all del hemma. Marknaden i Victoria är en ganska liten täckt marknad men här finns det mesta du förväntar dig. Färgprakten bland frukt & grönt, kommersens skådespel och min egna favorit, alla fiskar. 

Sir Selwyn-Clarke Market, Victoria, Världens Minsta Huvudstad

Det hinduiska templet med det verkligt omöjliga namnet – Arulmigu Navasakti Vinayagar

Mitt emot marknaden finns det hinduiska templet Arulmigu Navasakti Vinayagar. Det går inte att missa med sin färglada, sirliga fasad. Om du tar av dig hatt och skor är du välkommen in men jag tycker att det är exteriören som är värd att se.

Arulmigu Navasakti Vinayagar, Victoria, Världens minsta huvudstad

En god kopp kaffe är aldrig fel

Om du trots den fuktiga, lätt tryckande värmen som jag kan bli sjukt sugen på en god kopp kaffe går det att få på News Café. News Café hittar du en trappa upp på Albert St. Jag har även fått Le Rendezvous Cafeteria rekommenderad (Quincy St) men där har jag inte varit själv. God glass hittar du på La Dolce Vita (State House Ave).

News Cafe, Världens minsta huvudstad, Victoria

Historiska Muséet

I den gamla domstolsbyggnaden har de nyligen öppnat ett nytt historiskt museum. Byggnaden är väldigt vacker uppförd i viktoriansk stil och värd ett besök i sig själv. På museet får du på det undre planet lära dig om Seychellernas 300-åriga historia och på det övre om den creolska kulturen.

Världens minsta huvudstad, Victoria, National History Museum

Restaurant Marie-Antoinette

Vill du testa de lokala kreolska smakerna kan jag varmt rekommendera Marie-Antoinette. Restaurangen som har funnits sedan början av 70-talet servera vällagad, lokalproducerad ekologisk traditionell mat. Bordet framför dig fylls av ett smörgåsbord lokala rätter så kom ordentligt hungrig! Huset är över hundra år gammalt och är sedan 2011 ett nationalmonument.

Så oavsett om det nu är världens minsta huvudstad eller ej, sätt av några timmar och strosa runt en stund och missa inte en lunch eller middag på Marie-Antoinette. Ett besök i Vicoria passar utmärkt att kombinera med en roadtrip på Mahé.

Må gott och lev väl//Tinka

Ps. Vill du ha koll på nya uppdatering här på bloggen så kan du alltid följa På vift på FB eller Bloglovin . Du kan även prenumerera på nya inlägg genom att fylla i din email här bredvid eller nedan om du läser på en mobil. Eller bara kika in här med jämna mellanrum såklart.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Gøy å lese litt om Victoria, det er jo stort sett strender og natur man hører om når det dreier seg om Seychellene!

  1. Profilbild för Cathinka

   Med all rätt:) Du åker inte till Seychellerna för att besöka Victoria men kul att se om du är där.

 2. Profilbild för Jesper, The Biveros Effect

  Efter att ha besökt Valetta och Banjul, så trodde jag inte att det gick att ha mindre huvudstäder. Men tydligen så går det 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Victoria är verkligen litet! Centrum består av typ 6 gator och du går runt på 5 min… Lite överdrivet kanske;-)

 3. Profilbild för pilla

  Instämmer i att den var tråkig. Bästa jag hittade var en matbutik ungefär. Köpte lite snacks till stranden där.

  1. Profilbild för Cathinka

   Lite rättvist ändå. Med så fantastiska stränder behöver de ingen kul huvudstad:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?