Segla i Cefalu

Cefalu -Till havs!

Veckans höjdpunkt. Det var vi nog alla ganska överens om efter en vecka i Cefalu, att förmiddagen med att segla i Cefalu, i Medelhavets turkosblå vatten var.

Själv har jag länge velat pröva men på grund av rädslan för sjösjuka (min man säger att jag blir sjösjuk av att se en brygga…det är en överdrift men…) så har det inte blivit av.

Segla i Cefalu

Ett spegelblankt, inbjudande Medelhav

Nu kunde förutsättningarna inte vara bättre. När vi kommer ner i hamnen på morgonkvisten så ligger havet kav lugnt. Inte en krusning. Kanske inte är det bästa när tanken är att man ska segla men ur min synvinkel är det super.

Vid bryggan ligger vår båt för dagen, Alessandra, en Sun Odyssey 49. Kapten Dr. Spinosa och skeppare Attilio och väntar. När båtvärdinnan Stefania kommer med mat och dryck är det dags att kasta loss.

Cefalu - till havs

Alessandras trevliga besättning

En härlig dag med sol & bad!

Segelturen kunde ha startat lyckosammare. Storseglet fastnar och någon mojäng går sönder som omöjliggör segling med storsegel den dagen och det mulnar snabbt på. Leenden slocknar sakta men tänds åter när himlens klarblåa färg återvänder. Vad gäller storseglet så hade inte all världens segelyta hjälp oss då det blåser ungefär 0, noll, sekundmeter! Vi får vacker puttra på för motor.

Mitt ute på det stora blå ankrar vi upp för härlig vattenlek. Det hoppas, plaskas och njuts! Havet är ljuvligt varmt, himmelskt blått och solen gassar, livet på en pinne helt enkelt!

Segling, cefalu

Många härliga bad även för en badkruka som jag erbjöd dagen

Rissos-delfiner

Vi lättar ankar för att ta oss en bit längs kusten och då kommer ett gäng, vad vi tror är Rissos-delfiner och gör oss sällskap. Vi blir superexalterade, kanske ett tiotal delfiner som omger oss. Det är något visst med dessa djur!

Anledningen till att vi tror att det är Rissos-delfiner är dels den ovanliga huvudformen, lite fyrkantig, och dels det faktum att de inte leker i båtens svallvågor som den vanliga delfinen brukar göra, vilket också är karaktäristiskt för Rissos.

Segling, cefalu

Som pricken över i:et fick vi sällskap av dessa skönheter

Segling till slut

Efter lunch och ytterligare lite bad är det dags att ta oss tillbaka mot Cefalu. Nu har siroccon, den afrikanska ljumma vinden, kommit så vi hissar focken och kan segla mot hamn. Och visst är det något visst med att slippa motorljudet och bara höra vattnet forsa längs båtens sidor. Vilken avslutning på en ljuvlig dag. En bättre dag helt enkelt!

Segling, Cefalu

Med vind i seglet

Att segla i Cefalu är en aktivitet jag varmt rekommenderar och det funkar säkert var man än befinner sig vid Medelhavet.

Må gott och lev väl!//Cathinka


Cefalu tips finns här

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Giuseppe

  Great, thank you very much, I am so sorry that I don’t understand Swedish

  1. Profilbild för Tinka

   Try to give you a short translate later this week!

 2. Profilbild för Ladies Abroad

  Ser riktigt trevligt ut! Och jag gillar Sicilien.

  1. Profilbild för Tinka

   Det var det verkligen! Jag gillar också Sicilien, vacker ö.

 3. Profilbild för Gudrun Forslund
  Gudrun Forslund

  Mysig dag på havet…vart bokade ni segelbåten i Celafu?

  1. Profilbild för Cathinka

   Hej Gudrun, ja det var verkligen en härlig dag. Vi fick hjälp av dem vi hyrde huset av så kommer tyvärr inte ihåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?