Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

Instameet_tyresta eller när sociala medier är sociala

,

Att våra liv har förändrats i och med de sociala mediernas intåg kan vi nog alla skriva under på. Det är bara att lyfta blicken från mobilen på tunnelbanan på väg till jobbet på morgonen och se alla andra huvuden nedsänkte över denna så beroende framkallande manick. Eller kika runt på caféet när en är och fikar. Och vi är nog många som undrar var samtalet tog vägen. Läste nyligen om en studie som visar att det räcker att en har sin mobil framme under en middag för att en ska uppleva tillställningen som mindre kul än sin bordsgranne som inte har mobilen på bordet. Intressant tycker jag. Vad är det egentligen som händer i våra hjärnor när vi blir så fokuserade på vad som händer i andras värld så vi glömmer bort att njuta av det som händer i vår egen?

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

När bilden till ens sociala medier blir viktigare en upplevelsen eller ett nytt sätt att uppleva?

När sociala medier leder till nya bekantskaper

Men så finns det också, som vanligt, en annan sida av myntet. Genom dessa asocial social medier har jag de senaste åren träffat en hel drös nya trevliga människor. Det började med en liten, liten rad på ett Instagramkonto för kanske en sisådär fem år sedan. En tjej jag följde skrev: Jag är i Stockholm, vi kör en instawalk på Skansen. Själv hade jag ingen aning om vad en instawalk var men flera av de konton jag följde svarade; – Kul, vi ses där. Så en liten tanke slog rot om att jag kanske skulle hänga på. Tillslut tog jag mod till mig och knallade dit. Och den walken öppnade min värld för nya bekantskaper, vänner och äventyr. Med människor jag träffat i det nätverket har jag sett många för mig nya ställen i Stockholm och vi har åkt till Köpenhamn och Färöarna tillsammans.

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

Sociala medier och bloggen

På samma sätt är det med de sociala medierna som hänger samman med den här bloggen. Nätverk som Svenska Resebloggar och Travel Massive som ordnar träffar så vi träffas IRL minglar, delar erfarenheter. Många av mina nya bloggvänner träffar jag mer än mina ”riktiga” vänner. Så det finns definitivt en annan sida, mer positiv sida av myntet, där de sociala medierna är just sociala.

Dock är detta absolut inget försvarstal för mobiler framme när en umgås med människor öga mot öga. Ner med dem bara, nu är det ju tom vetenskapligt bevisat att vi har trevligare då!

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

#Instameet_tyresta

Nu var det ju inte alls ovan det här inlägget skulle handla om utan om instameet_tyresta. För i helgen var det dags för en träff med instagrammare igen. Riktigt roligt eftersom det var bra länge sedan sist. Arrangörer den här gången var Instagramkontot @weroamsweden som drivs av ett gäng grymma landskapsfotografer och kontot @this_is_stockholm där vackra Stockholmsbilder avlöser varandra.

Vi möttes upp utanför Nationalpakernas Hus i Tyresta by för att tillbringa några timmar tillsammans i parken. Vad som är så otroligt roligt med de här träffarna är att det blir en så skön blandning på folk. Med ålderspann från tonår till pensionär, kvinnor och män, korta och långa blir det en trevlig stämning i gruppen där fotot står i fokus.

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

Det blir en dag i skogen

Vi tar oss upp till Årsjön i sakta mak med många stopp på vägen. Framför allt är det trollsländorna som drar. Dessa snabba rackare med sina vackra vingar och grafiska form som inte gärna är med på bild. Väl framme vid sjön intar vi medhavd matsäck till lunch i samklang med sköna samtal kring bild och teknik. Trevlig trevligt! Lunchens mest fotade är ett andpar som gärna ställer upp som modeller mot en bit mat.

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

Många bilder blir det framförallt macro eftersom det är en fantastiskt solig dag. Solljuset gör det svårt att framhäva skogslandskapet på ett fördelaktigt sätt. Så mitt minneskort är fyllt med näckrosor, måsar, ormbunkar, trollsländor och änder. Och sinnet är fyllt med ytterligare härliga möten med människor som delar mitt intresse för foto.

Sociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalkSociala medier, reseblogg, instameet, tyresta, instawalk

Så ibland, oftast, är det värt att lyfta blicken från skärmen och flytta ut ens sociala medier IRL!

Vill du se lite av alla bilder som togs finns det samlat under taggen #instameet_tyresta 

Så efter allt tjat om mänsklighetens beroende av sociala medier följer nu en lite uppmaning att följa På vift på FB och Instagram 🙂

Må gott och lev väl! // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?