Riad le Clos des Arts

Som en prinsessa i Marrakech!

Riad le Clos des Arts

En resa till Marrakech är en centrifugering av din hjärna som fylls och snurras runt av alla härliga kaosaktiga intryck.
En resa till  Marrakechs är som att beträda en plats, där dofterna, ljuden, människorna tar dig till en sagovärld, tagen ur Tusen och en natt.
En resa till Marrakech är alldeles, alldeles underbart!

Riad le Clos des Arts

En av höjdpunkterna är att bo i någon av Medinans otaliga riader. En riad är en byggnad byggt kring en öppen innergård. Ofta med en helt oansenlig fasad men innanför ytterväggarna ryms små juveler.

Riad le Clos des Arts

Från början privathem i varierande storlekar men idag är många ombyggda till små hotell. Min egen personliga favorit är Riad Le Clos des Arts.

Riad le Clos des Arts

 Riaden Le Clos des Arts har fått sitt namn från att det en gång för länge sedan bodde en änkeman här med sina 7 döttrar. Mannen hette Youssef Ben Ali och var konsthandlare. Uppvuxna i ett hem fyllt av konst och konstnärer präglade döttrarna till att alla välja kreativa yrken. Yasmina blev dansös, Aicha målande konstnär, Fatima kalligraf, Iman väverska, Drissia keramiker, Samira musiker och Laila skulptris. Till var och en inredde Youssef en atelje här på riaden och det är i dessa rum vi bor.
 På taket finns en liten takterass med skönt häng på eftermiddagen när man behöver vila sina trötta fötter och fyllda huvud.
Riad le Clos des Arts
Och om vädret tillåter serveras även den ljuvliga frukosten här. Frukt med hemmagjord yoghurt, nybakat bröd med marmelad, valfria ägg och färskpressad juice eller smoothie. Helt enkelt en bra start på dagen!
Riad le Clos des Arts
Riad le Clos des Arts
Innergården är en naturlig samlingsplats. Mysig att sitta och sippa på lite te (med urgoda kakor till!) och prata med det trevliga värdparet Georgina & Massimo.
Riad le Clos des Arts
Riad le Clos des Arts
Riad le Clos des Arts
 Men framför allt så är det urmysiga rum i orientalisk stil där man sover som en riktig prinsessa (eller prins för den delen)! Favoriten är Suite Turquise.
Riad le Clos des Arts
En god natts sömn gör så att kraften återvänder till en ny dag med äventyr bland Marrakechs mångfacetterade gatuliv.
Natti//Cathinka

Här får du fler restips om att resa till Marrakech. Att vandra är alltid trevlig att vandra i Atlasbergen (läs mer) är mer än trevligt. Hur din dag i Marrakech kan se ut kan du bli inspirerad till i det här inlägget.

Kommentarer

 1. Profilbild för www.mariasmemoarer.com
  www.mariasmemoarer.com

  Det ser bara för fantastiskt ut, jag blir nästan kär i platsen utan att ens ha upplevt den själv! 🙂 Att bo i en riad känns som något att skriva upp på sin bucket list 🙂

  1. Profilbild för admin
   admin

   Ja det är verkligen supermysigt! Och en skön kontrast till kaoset utanför??

 2. Profilbild för Livet i USA
  Livet i USA

  Wow, fantastiska bilder. Marrakech ligger högt upp på min bucket-list, hoppas på att komma dig inom en snar framtid!

  http://ikalundin.blogg.se

  1. Profilbild för admin
   admin

   Tusen tack! Magisk, härlig, kaotisk plats, väl värd minst ett besök!

 3. Profilbild för OnTrip.dk

  WOW hvor ser der dejligt ud. Det er bestemt en Riad som jeg gerne ville bo i. Tak for tips den vil jeg da overvejer hvis eller når jeg skal til smukke Marrakech igen.

  /Annette

  1. Profilbild för Cathinka

   Det tycker jag. Älskar lugnet och arkitekturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?