Jardin Majorelle

När du behöver en paus från Marrakech’s kaos – besök Jardin Majorelle

Under 60- och början av 70-talet blev Marrakech en tummelplats för världens jetset, ett trendigt hippie-mecca. En av dem som hittande hit och blev förälskad var modedesignern Yves Saint Laurent med partner Pierre Berge. Under sin besök i staden besökte de nästan dagligen Jardin Majorelle.

Jardin-Majorelle

Yves Saint Laurent och Pierre Berge

Jardin Majorelle är en trädgård anlagd av den franske konstnären Jacques Majorelle i början av 1900-talet och anses av många vara hans livsverk. När platsen under 80-talet hotades att ersättas av ett hotellkomplex gick paret Laurent-Berge in och köpte fastigheten. Under flera år restaurerade de trädgården till sin forna glans och idag är det en av de mest besökta platserna i Marrakech. När Laurent gick bort 2008 spreds, enligt hans önskningar, hans aska i Jardin Majorelle.

Jardin-Majorelle

Jardin Majorelle

Att trädgården är en av Marrakech mest besökta platser är mer än förståeligt. För Marrakech är mycket, mycket människor, hysterisk trafik, många dofter, ljud från alla håll så när man kommer innanför murarna på Jardin Majorelle är det som man man åter kan andas, på riktigt. Här möts man av en sagovärd där man stilla skrider mellan olika världar där vatten spelar en stor roll. Växter från hela världen samsas här och skapar små rum i rummet. Och den prunkande grönskan kontrasteras på ett magnifikt sätt med krukor, bänkar & byggnader i skarpa färger. Färgerna domineras av den blå färgen som är så vanlig i den berbiska konsten.

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Bambugången är en personlig favorit, tystnaden är njutbar och självklart finns här även möjlighet till din dagliga dos av mint-te. Och stärkt av ditt mintte kan du återigen njuta av det färgstarka kaos som är Marrakech.

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Jardin-Majorelle

Besök!

På väg tillbaka till Medinan ta en sväng genom nya stan och ät lunch på Le Grand Cafe De La Poste och få en rejäl dos  kolonialtids-atmosfär.

Må gott och lev väl!//Cathinka


Allmänna restips om att resa till Marrakech hittar du här. Vill du läsa om hur en dag i Marrakech ser ut läs mitt inlägg 20 000 steg. En dagsutflykt under din Marrakechresa som jag varmt kan rekommendera är att vandra i Atlasbergen. Vill du bo som en prinsessa, läs inlägget om Riad le Clos des Arts.

Kommentarer

10 svar till ”När du behöver en paus från Marrakech’s kaos – besök Jardin Majorelle”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Där har vi oxå varit! Två gånger 😉 Fint och härliga färger!

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag gillade verkligen den här trädgården men så är jag också väldigt förtjust i kontraster och det här stället får man väl lov att säga att det är en kontrast till Medinan?

 2. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Det ser veldig fint ut der! Jeg rakk dessverre ikke innom der da jeg var i Marrakech, jeg lå i stedet på hotellrommet med en kranglete mage. Men hvis jeg kommer tilbake til byen en gang, står Jardin Majorelle på ønskelisten 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Nämen usch, så trist den där eländiga magsjukan. Jag tänker i allafall åka tillbaka igen, har några grejer kvar jag vill utforska:)

 3. Profilbild för Caroline

  Har inte varit där men det ser ut som att det finns en hel del att se 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Ett perfekt långweekend resmål enligt mig?

 4. Profilbild för Linda, 155cm.se

  Vilken himla fin bild på dig, ovanligt eftersom du alltid står bakom kameran, mer sånt!

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack Linda! Trivs dock väldigt mycket bättre bakom kameran?

 5. Profilbild för Soukaina
  Soukaina

  Det är en vacker plats, jag är marockan och bor i Stockholm. Marrakech och Stockholm är mina favoritstäder

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   Ja, jag älsakr alla färgerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?