Reseblogg Stockholm

Stockholm – ett kärt återseende

Väskan är packad, åtminstone mentalt där inne i mitt huvud. Tintin blir allt för stressad av fyllda resväskor för att packa på riktigt så här flera dagar innan.  Inte nog med att jag ska ut och flyga för första gången på nästan ett år, jag ska få återse mitt kära Stockholm, mitt hem i sisådär + 25 år.

Tänk att jag knappt varit där på över ett år! Så var det inte meningen att det skulle bli. Anledningen till att vi flyttade var aldrig att vi inte gillar Stockholm och ville bort därifrån, bort från något. Utan flytten handlade helt om en möjlighet vi absolut inte kunde säga nej till. En flytt till något nytt.

Men nu är det så dags igen. På lördag flyger jag norrut för dryga två veckor i hemlandet. Och som jag ser fram emot detta.

Jag ser fram emot doften av blöt asfalt, ångbåtarna i Nybroviken, slottets ståtliga siluett, ett kaknästorn i stolt givakt och Hötorgsskrapornas tristess. Mot regn som smattrar mot fönstret, räkmackor med handskalade räkor och stora lass av majonnäs, kanelbullar med så mycket pärlsocker att spår i bästa Hans & Greta stil syns i mina fotspår. Att ha Sergeltorgs rutiga golv under mina fötter, Söders gulliga träfasader längs kullerstensklädda smågator, kräftfat täckt av fluffig krondill och smörstekta gyllengula kantareller.

Jag ser fram emot en joggingtur runt Judar en dimmig morgon. Eller förresten om det är dimma blir det nog en fotoprommis så sparat jag joggingturen till krispig höstluft. Ändlösa fikastunder i trevligt sällskap. Lönnlöv i höstens alla färger under mina skosulor och klara små regndroppar som hänger som smycken i granbarren. Och lingongrova med skivbar leverpastej & vågig smörgåsgurka. 

Jag ser helt enkelt fram emot ett besök i Stockholm!

Kanske vi ses<3

Må gott och lev väl / Cathinka 

Etiketter:


Kommentarer

  1. Profilbild för Amanda (Swedish Passport)

    Åh, hoppas du får det het fantastiskt! Stockholm har verkligen levererat höstkyla de senaste dagarna så glöm inte bort att packa mössan 😉

    1. Profilbild för Cathinka

      Tack! Det vet jag att jag får:) Kylan kommer bli intressant att hantera…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?