Resa till Tobago

En liten hälsning från Tobago

Jösses vad tiden rusar fram och jösses vad jag har gjort en massa roliga saker här på Tobago. Samtidigt som tiden går så snabbt känns det som det var länge sedan jag lämnade Barbados. Konstigt det där med tid. Tobago har bjudit på strålande sol även om jag är här under regnsäsong. Förutom idag då tropikerna bjudit på sådana regn en nästan bara kan uppleva här. När himlen inte bara öppnar sig utan en tror någon häller en hink vatten över huvudet.

resa till tobago

Resa till Tobago

Resa till Tobago

Här på Tobago har jag tagit mitt uppdrag som #ACTturtestare på yttersta allvar. (Uttryck snott från Towe på Come Fly With Me från hennes resa till Italien i veckan, där de testade nya resor för TUI. Men de var förstås TUItourtesters:-)). Jag har cyklat, ridit, simmat, vandrat, åkt båt, roadtrippat… tänk vad tiden räcker till om en bara vill. Det kommer en rad uppdateringar härifrån Tobago under vintern.

resa till tobago resa till tobago

Resa till Tobago

resa till tobago

Det där med att resa själv…

Det här med att resa ensam väcker också en del funderingar och upptäckter om en själv. Som att  kvinnor-kan-rörelsen inte kommit så långt i vårt hem vad gäller fenomenet hyra/köra bil utomlands. När frågan kommer på tal hemma blir jag plötsligt grymt upptagen eller kastar mig ner i passagerarsätet. Här har jag de senaste dagarna rattat runt på Tobagos allt annat än raka, extremt smala vägar i en terräng som mest liknar en berg och dalbana. I vänstertrafik. Det går inte fort men det går framåt. Kan själv. Fast Martin får nog gärna köra nästa gång.

Resa till Tobago Resa till Tobago Resa till Tobago

Jag gillar inte heller att gå ut själv på kvällarna. Och tycker det är fruktansvärt tråkigt att äta själv. Det gör att en dimension av resandet försvinner. På en destination som Tobago där liming är en så viktig del av deras kultur så är det förstås lite synd. Å andra sidan fyller jag mina dagar med så mycket roligheter att jag är lite upplevelsefull när kvällen kommer och det är rätt skönt att krypa upp i sängen och bara ta hand om dagens bildskörd. Vilket är exakt vad jag ska göra just nu.

Resa till Tobago Resa till Tobago

In och följ på Instagram och FB på en gång!

Må gott & lev väl // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vilken läcker bild på ridturen i vattnet!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var en riktigt härlig upplevelse när hästen simmade fram.

 2. Profilbild för pilla

  Men vilken spännande resa! Känns som man kan det mesta iaf hyfsat bara man måste.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är det. Visst är det så, nyttigt att ta sig utanför komfortzonen ibland.

 3. Profilbild för 4000mil

  Känner igen det där med att inte så gärna köra själv utomlands. Men i år har jag kört både i Italien och Portugal, så nu börjar jag bli ganska van.
  Vi funderar för övrigt på Tobago till nästa jul.

  1. Profilbild för Cathinka

   Övning ger färdighet?. Härligt med Tobagoplaner. Om ni kommer häråt måste ni se till att även ta er norrut på ön och inte då bara en dagstur. Bo några nätter i Castara och några i Speyside där jag är nu.

   1. Profilbild för 4000mil

    Hehe, ser vi ut som några som stannar i huvudturistorten? 🙂 🙂 🙂

 4. Profilbild för Ann-Louise

  Tobago ser verkligen härligt ut! Känner också igen det där med bilkörningen. I vår familj är det ingen som vill köra bil utomlands vilket krånglar till det lite ibland.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är konstigt det där. Jag älskar egentligen att köra bil men blir så harig (och bekväm?) så fort vi lämnar landets gränser.

 5. Profilbild för Daniela | Discovering The Planet

  Får lite längtan dit igen. Skulle behöva lite av den där softa atmosfären en stund :).

  1. Profilbild för Cathinka

   Ja den är bra mot stress den här ön, så länge en inte kör bil:)

 6. Profilbild för Carina

  Wow, vilka foton! 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack så mycket!

 7. Profilbild för Christine - 29°

  Ååååå vilka bilder! 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack Christine!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?