Vad finns det att göra på Mauritius

Vad finns det att göra på Mauritius?

Inlägget om Mauritius stränder är mitt i särklass mest lästa. Och visst är stränderna bra men Mauritius absoluta styrka i jämförelse med andra drömdestinstioner är allt som finns att göra på Mauritius om man tröttnar på det lugna strandlivet. För det finns verkligen massor att göra. I det hör inlägget får du ett litet smakprov på vad du kan hitta på när rastlösheten sätter in.

Vad finns det att göra på Mauritius

Kör fyrhjuling i Domaine De L’Etoile

Domaine De L’Etoile är en privat park som ligger på östra delen av ön. Här kan du bl.a. köra fyrhjuling mellan sockerrörsodlingarna, det är riktigt roligt. Man får övningsköra lite innan det bär av. Vill du ha en aktivitet som inte skapar så mycket oljud kan du rida eller vandra istället.

Vad finns det att göra på Mauritius

Sockermuséet

Strax norr om huvudstaden Port Louis ligger sockermuseet. Sockret har en oerhörd betydelse för Mauritius även om den inte är lika stor nu som förr. Inte mindre än 600 000 ton socker produceras på ön varje år. Museet berättar historien om sockret på ett väldigt trevligt interaktivt sätt. God lunch kan man äta här också.

Vad finns det att göra på Mauritius

Casela Park  – Ziplining

På västra sidan av ön inte långt från Flic n Flac ligger Casela Nature Park. Parken har ett par varianter av zipline banor. Du kan antingen välja den timslånga aktiviteten som innebär 3-4 åk på olika banor eller heldagsturen. Själv hade jag samlat allt mod jag kunde uppbringa (är lite skeptisk till höga höjder) för att få på mig selen och slänga mig ut i tomma luften. Vad jag inte hade förstått var att det inte skulle ske inte bara en gång utan 4…. Roligt var det och ganska läskigt!

Vad finns det att göra på Mauritius

Port Louis

Port Louis är huvudstaden och är i ärlighetens namn ingen jätterolig stad men den har en trevlig liten frukt- och grönsaksmarknad som kan vara värd ett besök. Vid vattnet ligger La Caudan Waterfront som erbjuder lite shopping och uppifrån Citadel Fort Adelaide har du utsikt över hela staden.

Vad finns det att göra på Mauritius

Dyka/snorkla och en massa andra vattenaktiviteter

Mauritius är ju en ö så självklart finns här en massa vattenaktiviteter. Runt hela ön löper ett korallrev så dit finns både snorklings- och dykutflykter. Det erbjuds även dagsturer med segelbåt, vindsurfing och kitesurfing.

Vad finns det att göra på Mauritius

Mer att göra på Mauritius

Det här är bara ett litet urval av alla de aktiviteter som finns att göra på Mauritius. Det finns dessutom inte mindre än 11(!) golfbanor på ön, en fin botanisk trädgård, Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden och många matlagningskurser. Är du ute efter mer fysiska aktiviteter kan du paddla kajak runt ön Ile DÁmbre (ca 7 km) eller åka på mountainbike turer. Själv vill jag nästa gång väldigt gärna besöka The Seven Coloured Earth som Daniela skrivit om på bloggen Discovering the Planet.

 

Glöm nu inte gilla På vift! På FB!

Må gott och lev väl!//Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Discovering The Planet

  Mauritius var verkligen underbart. Stort tack för länkkärleken.

  1. Profilbild för Cathinka

   Eller hur:) Varsågod!

 2. Profilbild för Fantasy Dining

  Jag kan lätt bli rastlös och snabbt tröttna på vackra stränder, sol och bad. Även om det är paradiset. Här verkar det ju finnas en hel del annat också. Drömdestination 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det finns verkligen grymt mycket att göra på den ön och de stora hotellen slåss om att servera god, kreativ mat:)

 3. Profilbild för Hummingbird Lifestyle Travel

  Tack så mycket, Cathinka. Det var vår andra vistelse i Mauritius i ett hus från smarta villor. Båda vistelserna var helt fantastiska. Beskrivningarna och bilderna är helt korrekta. Platserna var båda A1. Men det viktigaste: du, Cathinka, hjälpte oss mycket, vare sig det var golflektioner för vår son, restaurangtips, inspirerande samtal om shopping, mat, kultur etc. etc. Återigen: Tack så mycket !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?