Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se

Om tiden som gick – mars & april 2018

En tredjedel av 2018 har redan passerat. Jag har ingenting emot att bli äldre, tvärtom. Åren som går ger bättre självkänsla och funderingar kring vad andra tycker och tänker minskar vilket innebär att livet blir roligare och skratten fler. En och annan extra rynka är ett pris väl värt att betala för det. Det jag dock har svårt att förlika mig med är känslan av att tiden går fortare och fortare och fortare. Då är det bra att sätta sig ner och fundera på vad som egentligen hände och inse att trots att tiden rusar fram som ett x2000-tåg så hinns rätt mycket med.

Resor helt väsensskilda från varandra

Två resor så otroligt olika har gjorts under mars & april. En fullspäckad långhelg på Svalbard med så mycket aktiviteter att en veckas semester skulle behövts efteråt. På 2,5 dagar klämde dottern och jag in en fototur, en heldag på skoter, vandring & hundspannstur. Snacka om äventyrshelg! Och så dess motsatts. Att under 9 dagar promenera genom Toscana, 25 mil. En resa som verkligen har fått upp mina ögon om hur mycket man kan uppleva utan att det går i 150. När höjdpunkterna inte är de stora sevärdheterna som Lucca och San Gimignano utan byar som Veccieto eller San Miniato eller en lunch på en krog i mitten av ingenstans.

Skoter på Svalbard Skoter på Svalbard

Svalbard

Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se

I bloggens värld

Jag fortsätter att försöka publicera varje vecka men drömmer om två inlägg per vecka men tiden eller kanske främst inspirationen räcker inte till. Än. Annars har det hänt lite bakom kulisserna som inte syns utåt men som gjorts för att underlätta och säkerställa framtida uppdateringar. Av mars och aprils inlägg är det om kubansk mat det som lästs mest. Mitt egna favorit inlägg är nog det om varför jag reser.

Kubansk mat, kubas matscen, havanna, trinidad Kubansk mat, kubas matscen, havanna, trinidad

Varför reser jag?

När en ny fas tar vid

Sonen har fått lägenhet vilket innebär att vi till hösten inte längre har några barn boendes hemma. Det är stort. En helt ny fas i livet, skrämmande och spännande på många sätt. De senaste 25-åren som barnfamilj har varit fantastiska och utmanande på samma gång. Jag hoppas på att 25 lika händelserika år ligger framför oss. Det funderas och planeras här hemma vill jag lova.

Varför reser jag?

Jag – en resetok

När jag inte själv reser, drömmer jag om resor eller läser om resor. Den här perioden har jag fastnat lite extra för ett par av mina norska bloggkollegors upplevelser. Renates reiser har under våren postat flera inlägg om Iran som bara får min lust att åka dit att växa och växa . Marianne på Glimt av verldens bussresa i Västafrika med besök i Ghana, Toga & Benin verkar varit fylld av äventyr. Västafrika är för mig en helt oupptäckt del av världen men som verkligen lockar. 

Utanför resornas värld vill jag tipsa om Wirtens ABC-guide till content marketing. Här kan du som bloggare hitta ett och annat tänkvärt

Sossusvlei

Och så träder vi in i maj där vi möts av gråväder och kyla men där träden äntligen skiftar i grönt och vitsipporna blommar. För mig väntar 2 månader helt utan resor, åtminstone utanför landets gränser och med bara en resa inbokad eller planerad. Kan inte minnas när det senast var så. Men här ska njutas av svensk försommar och ljusa kvällar. Av vandringar i skog och längs hav. Av vänner och sköna lässtunder. Och så kommer ett gäng blogginlägg från resor som redan varit, från Kuba, Svalbard, Kina & Indien och säkert något annat som poppar upp och vill ner som små svarta tecken på vit bakgrund.

Reseblogg, www.cathinkaingman.se

Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se

Annars, som vanligt, en liten uppmaning att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ mig på Instagram för resebilder!

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Sanna

  Maj månad är min favorit och jag njuter alltid lite extra av att vara hemma i Sverige då. Ljumna, ljusa kvällar, syréndoft och kanske årets första rabarberpaj…

  1. Profilbild för Cathinka

   Jo precis och känslan av att ha hela sommaren framför sig.

 2. Profilbild för Fantasiresor

  Härligt med kontrasterna! Har också blivit väldigt sugen på att göra en vandringsresa i Toscana någon gång. Och att göra fler vandringsresor överlag. Det är ett fint sätt att uppleva en plats på.

  1. Profilbild för Cathinka

   Verkligen. Själv är jag helt klart vandringsfrälst:)

 3. Profilbild för Marianne - Glimt av verden

  Reisene til Svalbard og Toscana høres absolutt veldig ulike ut, men herlige på hver sin måte.

  Tusen takk for omtale og link! Den reisen i Vest-Afrika var uten tvil et eventyr på så mange måter.

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är kul med kontraster:) Varsågod. Spännande resa du gjort. Kan tänka mig att en resa i Västafrika är lite annorlunda.

 4. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lä

  Så härligt det ser ut :). Att få uppleva sånt 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var det! Så tacksam för mina upplevelser.

 5. Profilbild för Tina
  Tina

  Jag har läst om din vandring på pilgrimsleden i Italien. Tack för inspirationen och alla fina bilder. Jag har själv gått Porto- Santiago de compostella, och vill gärna ut på en ny vandring. Har inte hittat någon svensk bok om den italienska leden, men försöker samla inf på olika sätt. Jag har en bok på engelska men den är allt för svårläst för jag är inte så bra på engelska.
  Tack för den inf jag fått av dig.

  1. Profilbild för Cathinka

   Porto-Santiago vill jag gärna gå, är du nöjd med den?
   Har inte hittat något på svenska men du klarar dig utmärkt med appen (för kartor & etapper) och booking så du kan fixa boende. Leden är välmärkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?