Backpacker eller suitcaser

Backpacker eller suitcaser?

Den dök upp hos Annika på Resfredag för några dagar sedan, listan om vilken resetyp du är. Många resebloggare har hakat på och skrivit egna listor så nu är det min tur. Är jag en backpacker eller “suitcaser”?

Dyka i från poolkanten eller smyga i från badstegen/poolkanten?

Jag kan riktigt se mig själv i fören på en segelbåt, ta ett språng ut i det stora blå som klyvs elegant av mina händer. Men nej, jag kan inte ens dyka och är värsta badkrukan. Så kärringdopp blir det, tyvärr.

Backpacker eller “suitcaser”?

Så frågan är, handlar frågan egentligen om resetyp eller väska. Annika skriver; Suitcaser – det vill säga, kläder etc är prydligt packat i resväskor på hjul och alla boenden/utflykter är bokade i förväg när en luffar runt i världen.  Jag säger ryggsäck alla dagar i vecka men med väldigt mycket förbokat, åtminstone om tiden är begränsad. Lite av båda med andra ord.

Reseblogg, Via Francigena, www.cathinkaingman.se

Packa kvällen före eller packa i god tid?

Pass, pengar & biljetter har jag koll på i god tid, har tänkt igenom vad jag vill ha med men den fysiska packningen sker kvällen innan. Och lite samma morgon. Undantaget är kamerautrustningen som packas med några dagars marginal.

Sladda in på tågstationen/flygplatsen precis på håret eller vara där 1 timme innan deadline?

Är det ens alternativ här? För mig är en timme innan precis på håret om vi pratar flyg. Trodde dessutom att en ska vara på flygplatsen 2 timmar innan om det är en internationell flight? Så alltid i god tid, minst två timmar innan om flyg. Pratar vi tåg kan en kvart räcka men sladda in, nej tack. En resa ska avnjutas i lugn och ro.

Ecuadors bästa strand

Paketresor eller sy ihop själv?

Syr definitivt ihop själv, vet ju oftast väldigt väl vad jag vill. Däremot tar jag ibland hjälp av en resebyrå för att boka det jag vill ha och för att bolla mina idéer, få tips och se om framför allt logistiken kan bli bättre. 

Kuba santa clara

Foodie eller naturjunkie?

Älskar god mat och letar ofta upp trevliga ställen att äta där vi är men skulle inte välja resmål efter mat vilket jag däremot gör tämligen ofta när det kommer till natur. Så definitivt naturjunkie.

Skidsemester eller sandstränder?

Tolkar jag frågan resa till kallt eller varmt land så varmt tack. Men tolkas den istället aktiv semester eller solsemester blir svaret aktiv semester.

Barbados stränder, bästa strand barbados

Återkommande favoriter eller nya destinationer varje gång?

Några favoriter återkommer men mest nytt. Det finns ju så otroligt mycket att se och upptäcka och så lite tid!

reseblogg, lagos, algarve, atlantkusten

Roadtrip eller tågresa?

Roadtrip! Älskar friheten. Stanna var jag vill. Flexibilitet. Inga tider att passa. Tämligen bra egenkontroll. Sedan är det otroligt skönt att tuffa fram på ett tåg och se landskapet passera revy men ack så frustrerande när vackra landskap visar upp sig i sin fulla prakt och jag inte får stanna.

Sandwich Harbour, Namibia, Namibia resor

Systemkamera eller mobilkamera?

Systemkamera för att ta mina resebilder, mobilen som kom ihåg

Morgonmänniska eller kvällsmänniska?

Definitivt morgonmänniska även om jag numer har betydligt svårare att kravla mig upp ur sängvärmen. Men att vara vaken sent – nä, så svårt, trots att jag väldigt gärna vill.

Luftballong i Namibia, Sossusvlei, Namib Naukluft

Spanien eller Italien?

Italien! Landet som har allt (förutom kanske då bra politiker) och kanske framföra allt världens godaste mat. I ärlighetens namn måste dock sägas att jag varit betydligt mer i Italien än Spanien så det landet har inte alls fått samma chans. Men älskar Italien.

Läsk eller alkohol?

Både och. Ingenting går upp mot en kall Coca cola med is och citron när solen gassar hett. Men ett glas rött till en god middag säger jag inte nej till. Men för att släcka törsten blir det vatten.

Äkta böcker eller ljudbok?

Älskar fysiska böcker och det var med stor sorg mycket av mitt “bibliotek” fick nya hem när vi nu flyttade. Men med sämre syn och ny teknik lyssnar jag mer och mer på böcker och läser lite mindre.

Reseblogg, resebibliotek toscana, resa till italien

Så det var jag, hur reser du?

Må gott och lev väl! // Tinka

Andra som skrivit om hur de reser:

Dryden

New York – My Bite of the Big Apple

Från stad till strand

Lite mer rosa

Ladies Abroad

Lifsresor

4000 mil

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Lite mera rosa - Cornelia Tonéri

  Åh så kul det är att läsa alla andras listor. Tack för länkning. Nu ligger din lista hos mig också.

  1. Profilbild för Cathinka

   Visst är det lite roligt:) Tack!

 2. Profilbild för Ditte

  Väldigt roligt och inspirerande att läsa dina svar och se de vackra bilderna. Jag insåg när jag tänkte på frågorna och skrev svaren att mitt resande ändrats mycket med ökad ålder. Men att resa det gör jag fortfarande. Väldigt gärna. Och jag behöver numer mer tid. Har insett det.

  1. Profilbild för Cathinka

   Jo, jag tycker allt att de är lite roliga de här listorna både att skriva och läsa. Och jag håller med dig, för varje år som går uppskattar jag det här med slow travel mer och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?