Ecuadors bästa strand

Om att hyra hus i främmande land och Ecuadors bästa strand?

Hur hittar man Ecuadors bästa strand när man aldrig har varit i landet eller ens på kontinenten Det självklara svaret är förstås Google men det visade sig att det inte var så lätt. För Ecuador är ett ganska litet turistland, de flesta som kommer dit åker raka vägen ut till Galapagos. För de turister som stannar på fastlandet så verkar det främst vara äventyr i Anderna som lockar. Man åker inte dit för att ligga och gassa på Ecuadors bästa strand. Men det var precis vad vi ville göra efter våra äventyr i Quito och Amazonas.

Ecuadors bästa strand

Så efter att ha scannat google, läst så många bloggar jag kunde hitta som skrivit om stränderna, letat igenom instagram & flickr på bilder, använt mig av google maps satellitvy så föll valet på den långa stranden som börjar i Olon och slutar i San Jose i provinsen Santa Elena.

Ecuadors bästa strand

Puh, så var första etappen avklarad. Då var det bara att hitta någonstans att bo också.. vilket såklart skulle visa sig vara jättesvårt när man inte visste var och vad man skulle leta efter. Hotell verkade inte finnas men en hel del guesthouses men nu ville vi ha pool. Till slut hittade jag ett hus på TripAdvisor som tickade alla boxar. Men kan man hyra ett hus man hittar på TripAdvisor? Är det tillförlitligt? Svar fick jag snabbt och det visade sig att de även hade ett B&B i Guayaquil och hon som svarade fanns “på riktigt” på FB så det kändes tillräckligt säkert. Snart var bokningen gjord och deposit skickad.

En vecka i eget hus på en milsvidd strand

10 månader senare sitter vi i vår hyrbil och kör längs en lång raksträcka och letar efter en sliten blå grind och en skylt lite på sne som det ska stå 17 på. Lite nervöst är det alltid, är det den här gången vi har gått på en nit, att huset inte finns? Men där kom både skylt och blå grind och vi svänger ner på uppfarten. Vi blir mötta av Daniel och Gina som sköter huset när ägarna inte är på plats. Det visade sig att de även skulle komma att sköta om oss veckan vi är här!

Hus, altan, pool, liten stenmur, strand, hav – perfekt läge! Vi får en härlig vecka som omväxlandes tillbringas i hängmattan och på långa promenader längs stranden.

Ecuadors bästa strand

Ecuadors bästa strand

Ecuadors bästa strandEcuadors bästa strandEcuadors bästa strandEcuadors bästa strand

Kan vi rekommendera huset?

Det ärliga svaret är nej. Huset var perfekt för oss fyra men det fanns ytterligare 4 bäddar och för det betalade vi. Sovrummen på nedervåningen var inte trevliga och luktade lätt av mögel. Priset var därmed alldeles för högt. Huset låg dessutom längst norrut på stranden i San Jose. Här fanns ingenting så vi blev helt bilburna. Om vi hade åkt tillbaka hade vi hyrt in oss på ett guesthouse i Olon. Olon var en riktigt trevlig by där det fanns några affärer och ett antal restauranger.

Hittade vi Ecuadors bästa strand?

Det vet vi förstås inte eftersom vi inte besökt alla men vi blev glatt överraskade och stranden var klart över våra förväntningar. Lång, bred med fin sand. Extremt promenadvänlig, lite folk och solnedgång i havet det enda som kunde vara bättre om jag  nu ska klaga på något var att sanden kunde varit vit:). Stranden kan dock varmt rekommenderas.

Ecuadors bästa strand Ecuadors bästa strand Ecuadors bästa strand Ecuadors bästa strand

Ecuadors bästa strandEcuadors bästa strand

Ecuadors bästa strand Ecuadors bästa strand

Vi gjorde även en dagsutflykt till stranden Los Frailes (mer om det i senare inlägg) som på många ställen utses till Ecuadors vackraste strand men jag vet inte, tycker nog att ”vår” strand kan mäta sig med Los Frailes i kampen om vackraste stranden i Ecuador.

Ecuadors bästa strand

Montanita

En av anledningarna att valet föll på vår strand var att den låg i närheten till Montanita som är Ecuadors surfmecca och ett riktigt backpacker häng. Kul partyställe med chill stämning, massor av boenden, restauranger och gatustånd. Ljudnivån och den packade stranden gjorde dock att vi valde bort att bo där men roligt att vara nära och kunna åka dit och äta och kika på folk. Vi hade tänkt att gå surfkurs men av det blev inget. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig men det kan bli bra ändå!

Ecuadors bästa strand

Ecuadors bästa strand

Ecuadors bästa strand

Har du varit i Ecuador? Vilken strand tycker du är Ecuadors bästa strand?

Ha det gott och lev väl!//Cathinka


Under vår resa i Ecuador har vi besökt Quito, vandrat på vulkanen Cotopaxi och paddlat kanot i Amazonas.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Lisa / livet från den ljusa sidan

  Riktigt bra rekat, låter det som. Är sugen på equador, men vet inte varför. Kanske inte stränderna?

  1. Profilbild för Cathinka

   Att åka till Ecuador bara för stranden är inte värt men de var verkligen super. Att chilla här efter alla härliga äventyr som finns i Ecuador kan jag verkligen rekommendera. Tror du skulle älska resan Christine gjorde!! http://www.29grader.se/?m=1

 2. Profilbild för Christine - 29°

  Tänk att vi var till Ecuador utan att se en enda strand. Vi tittade mycket på alternativet innan vi reste men det skulle bli så dyrt och krångligt att resa dit med surfbrädor, så det slutade med att brädorna stannade i Costa Rica och vi upplevde Ecuadors högre höjder istället. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Det var nog helt rätt prioriterat av er. Supermysig strand var det men tror inte den når upp i Costa Rica klass. Och äventyren i Ecuador tycker jag håller toppklass.

 3. Profilbild för Daniela / Discovering The Planet

  Ecuador finns på min önskelista. Varför vet jag inte riktigt. Kanske för att namnet låter exotiskt och kanske för att jag inte vet så många som varit där. Känns som att du har satt check på många av min önskeländer :))

  1. Profilbild för Cathinka

   Jobbar på att pricka önskeländer?? Fick tipset att Ecuador är en bra inkörsport till Sydamerika då det tack vare sin ganska lilla yta är förhållandevis lättillgängligt, vilket jag inte annat än kan hålla med om. Så många olika upplevelser! Och nu finns även Peru, Bolivia och Colombia med bland önskeländerna. Checkar man ett uppstår gärna ett gäng nya…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?