Reseblogg, reseinspiration, roadtrip

Ännu en reselista

Listor är alltid lite roligt att skriva särskilt såklart när det handlar om resor. Ramlade på nedan lista i bloggarna Anngelic och Linas blogg om träning och kan inte låta bli att hänga på.

Bästa resan?

Den svåraste frågan av de alla för de är så otroligt många. Vår första safariresa till Tanzania platsar definitiv här. Likaså när maken och jag körde 2 veckor i Namibia. Burmaresan var sagolik på många sätt och vis. Eller när pappa, syster & jag fick återse Damaskus. Jag har haft ynnesten att få göra så många underbara resor så går faktiskt inte att välja bara en.

Safari i Tanzania, bästa julresan
Resa till Namibia

Sämsta resan?

Kanske har jag världens bästa förmåga att förtränga men jag kan faktiskt inte komma på en enda dålig resa. Sedan kan det finnas moment under en resa som kanske just då inte är toppen. Som den där bilturen mellan New Dehli och Agra som var hemsk just då men blir ett roligt minne när en tittar tillbaka i backspegeln. Migrän och magsjuka i Kalifornien var inte heller någon hit men resten av resan var det verkligen inget fel på. Bilsemester på autobahn i norra Tyskland under semestertider tycker jag dock genuint illa om.

En resa till Indien

Dyraste resan?

Det är nog den där safariresan till Tanzania.

Billigaste resan?

I slutet av 80-talet backpackande maken och jag i Sydostasien. Om vi tittar på kostnad per dag tillhör nog den en av våra billigaste resor.

Roligaste resan?

Alla mina resor är roliga men kanske på olika sätt så kan verkligen inte utse en resa. Lite extra roligt är det när vi åker med våra kompisar och deras barn men det är såklart även lite extra jobbigt eftersom 9 viljor då ska samsas:)

Burma, Ngapali, Paradisstränder

Mest spontana resan?

En resa till Algarvekusten en sommar när vi tillslut inte stod ut med mer regn & kyla.

Drömresemål?

Japan och Sydkorea står nog allra högst på min lista just nu. Men efter många resor söder- och västerut de senaste åren funkar egentligen var som helst i Asien.

Bästa hotellet?

Jag älskar ju hotell så här skulle jag kunna skriva hur mycket som helst men om jag ska hålla mig kort: I kategorin små & personliga, Casa Barao i Lissabon, Casa Babi i Mozambique & Koh Jum Lodge i Thailand. I kategorin litet & lyxigt, AndBeyond och Azura, Mozambique och The Palm på Zanzibar. I kategorin större & lyxigt, W i Doha och Le Domaine de L’orangeraie på Seychellerna.

Vilanculos, Vilanculos tips, Casa Babi, Odyssea Dive

Sämsta hotellet?

Säkert något av hotellen vi bara checkat in på under någon bilsemester i Europa. Ett bottennapp på Paros finns också i bagaget. Annars brukar vi researcha rätt mycket i förväg så det brukar bli bra.

Det första du packar innan resa?

Pass och kamerautrustning.

Vilken plats kan du tänka dig åka tillbaka till?

Finns nog ingen plats jag inte kan tänka mig att åka tillbaka till men jag lägger  nästan alltid hellre min resebudget på nya platser än platser jag varit på.

Vad säger du, vilken är din absolut sämsta resan och vart vill du verkligen inte åka tillbaka? 

Må gott och lev väl//Tinka

Som vanligt, en liten uppmaning att följa På vift på FB eller Bloglovin för löpande uppdateringar! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller följ mig på Instagram för resebilder!

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Ann

  Åh vad kul att du också svarade på den här listan, en del svåra frågor dock! Frågan Roligaste resan, den tyckte jag var svårast 😀

  1. Profilbild för Cathinka

   Håller nog med, för alla resor är ju roliga:)

 2. Profilbild för Lite mera rosa - Cornelia Tonéri

  Kul att hitta fler som svarat. Det jag gillade mest var att jag fick frossa i alla resor. Riktigt härlig minnesresa.
  https://litemerarosa.com/2019/04/25/reselistan-2019/

  1. Profilbild för Cathinka

   Kul att du också svarat. Får in och kika på dina svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?