Fem favoriter – utflykter runt Lagos Portugal

, ,

På Algarves västra kust ligger Lagos och då pratar vi inte om Nigerias största stad utan om Lagos Portugal. Lagos är en trevlig liten levande stad som trots att det finns många turister ändå känns att den är på riktigt. Första gången jag besökte Lagos Portugal blev jag inte störtförälskade men för varje gång jag kommer dit gillar jag staden mer och mer. Men allra mest kanske jag gillar alla riktigt trevliga utflykter du kan göra runt Lagos Portugal. Här kommer På vifts fem favoriter:

Vandring Luz-Lagos

Att jag gillar att vandra är knappast en hemlighet om du har kikat in här på bloggen tidigare. Turen mellan Luz & Lagos på ca milen är en utmärkt halvdagsaktivitet med bra matstopp i Porto de Mos som ligger ungefär halvvägs. Turen tar ca 3 timmars och det är enkelt att ta sig mellan Luz & Lagos med buss eller taxi (taxi kostar ca Eur10)

Läs mer om vandringen Luz-Lagos

Lagos Portugal, Vandring längs Algarvekusten, reseblogg, Portugal

Lagos Portugal, Vandring längs Algarvekusten, reseblogg, Portugal

Roadtrip till Carrapeira och Estrada da Praias.

Algarvekustens södra och västkust skiljer sig ganska markant. På södra kusten hittar du de för Algarvekusten så kända gulrosa klippformationerna utmejslade till vackra skulpturer. Längs västra kusten är det betydligt vildare. Klipporna är svarta , havet vrålar ofta, på morgonen ligger inte sällan diset tätt – magiskt vackert helt enkelt. En trevlig tur för att njuta av detta är att åka Estrada da Praias utanför Carrapeira. Vill du bada i Atlantens kyliga vatten har du här båda Praia da Bordeira och Praia de Amodo. Åta lite godare kan du göra på Sitio do Forno som ligger med magnifik utsikt strax ovanför Amodo.

Lagos PortugalLagos Portugal

Lagos Portugal

Lagos Portugal

Farol Cabo de Sao Vincente och Europas sydvästligaste punkt

Det går liksom inte riktigt att låta bli platser som Europas sydvästligaste punkt. När det dessutom finns en korvkiosk med namnet Das letzte Bratwurst vor Amerika så blir det nästan ett måste. Platsen pryds av den vackra fyren. Här finns lite tingel tangel om du vill handla sovenirer, landskapet är vackert. God mat kan du få på Terra som ligger straxs innan du kommer ut till uddens spets. Från parkeringen vid Terra har du även tillgång till stranden Praia da Boca do Rio. Det blåser oftast härute så ta med en tröja.

Lagos Portugal

Lagos Portugal

Kajaking i Lagos Portugal

En riktigt trevlig utflykt är det att hyra kayaker innan på Praia Batata i Lagos. Det finns många ställen som hyr ut men om du är här under absoluta högsäsong rekommenderar jag dig att boka. Vi hade guide som tog oss ut. Fördelen med det är att han tog oss in i små håligheter och någon grotta som vi troligtvis inte hade hittat själva. Och det var väldigt skönt med en båt som drog oss tillbaka.

Läs mer om kayaking.

Lagos Portugal, Ponta da Piedade, reseblogg, lagos, portugalLagos Portugal

Strandhopping

Det finns oändligt med stränder längs Algarvekusten så du kan ägna många semestrar här bara åt att besöka nya stränder. Det ger dig såklart också möjlighet att hitta din personliga favorit. Hyr bil en dag och strandhoppa. Själv har jag än så länge bara varit från Lagos och västerut men som du ser på kartan nedan finns det en hel del även österut…

Läs mer om den perfekta stranden

Lagos Portugal stränder

lagos portugallagos portugal

lagos portugal

Wowanders – ännu fler av På vifts Algarvetips

Under sommarens resa till Algarve testade jag även en ny reseapp – Wowanders. I den kan du enkelt registrera platser du besöker, skriva lite om platsen och betygsätta. Platserna geotaggas automatiskt med hjälp av bilderna du tagit. Du delar sedan enkelt in på boenden, mat och utflykter. Du enkelt dela med dig till vänner och bekanta när de frågar om tips. För mig som resebloggar har jag haft jättemycket hjälp av appen när jag kommit hem och ska försöka komma ihåg vad platserna jag varit på heter. Jag måste bara bli ännu bättre på att komma ihåg att ta bilder med mobilen för det är den geotaggen appen behöver för att hitta platsen. Så vill du ha ännu fler Algarvetips in och kika på min Wovander profil för tips på ställen att äta, se och göra kring Lagos Portugal.

lagos portugal wowanders

När jag skriver det här så sitter jag på planet på väg mot Barbados så in och följ på Instagram för dagliga uppdateringar. Och när du ändå är i farten varför inte gilla på FB på en gång!

Må gott och lev väl! // Cathinka


Det här inlägget är ett samarbete med Wowanders. Ord, tankar och åsikter är, som alltid, helt mina egna.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Maria
  Maria

  Vilken fin blogg! Jag har precis hittat hit, och inser att jag har många timmars läsning framför mig! Fina bilder och många tips.
  (En liten detalj bara, Lagos är inte huvudstad i Nigeria. Den är dock största staden, men huvudstaden heter Abuja :-))

  1. Profilbild för Cathinka

   Tusen tack Maria för din snälla kommentar! Och oops så går det när en tar saker för givet och inte dubbelkollar fakta. Ska genast ändra.

   1. Profilbild för Maria
    Maria

    Lätt hänt! Skulle också trott det om jag och min man inte adopterat två barn från Nigeria! Då får man lite insight!

 2. Profilbild för 4000mil

  Skrev ett liknande inlägg för inte så länge sedan. Vi har med ungefär samma saker. Fast med lite olika vinklar. 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Great minds think alike??

 3. Profilbild för Desirée travels

  Så fantastisk flotte bilder, og så vakre omgivelser. Jeg har faktisk aldri vært på fastlandet i Portugal, og skjønner at jeg har gått glipp av mye. Strendene og naturen så jo bare helt fantastisk ut. Nå ble jeg inspirert! 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Just stränderna och den vackra dramatiska naturen är nog det som fått mig att falla så för Portugal. Och de otroligt trevliga portugiserna.
   Tack!

 4. Profilbild för Renates Reiser

  For en vakker og dramatisk kystlinje! Burde komme meg til fastlands-Portugal jeg også snart. Det ser bare så flott ut!

  1. Profilbild för Cathinka

   Det är så sanslöst vackert! Åk:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?