Bangkok by bike

Grym cykeltur längs Bangkoks bakgator med Bangkok by Bike

Att se en stad från cykelsadeln har blivit ett av mina favoritsätt att upptäcka en plats på. Något jag fick mersmak på för några år sedan när jag befann mig i Kuching, Borneo och gjorde en fantastisk cykeltur. Att leta efter cykelturer är därefter en naturlig del av mina reseplaneringar. Vår resa till Bangkok är inte annorlunda, för självklart finns det cykelturer även i Bangkok. Efter lite googlande hamnar jag hos Bangkok by bike som har flera olika turer att välja på. Till slut fastnar jag för en förmiddagstur på cykel genom Bangkoks bakgator. Det här kom att bli en av mina verkliga höjdpunkter under vår minitur genom Asien!

Vi börjar med ett stopp på en lokal marknad

Självklart är jag lite nervös, trafiken i Bangkok är minst sagt kaosartad. Men döm av min förvåning när vi cyklar iväg längs bakgator och kanaler där vi möts av ingen, eller minimal trafik. För att inte tala om tystnad! Det är som att befinna sig i en annan värld. Här pågår vardagslivet förfullt. Längs gatorna vi passerar lagar man mat, tvättar och uppfostrar barn. Det är som en helt annan stad. Vårt första stopp blir på en stor lokal marknad. Alltid lika kul att strosa runt och se marknadslivet. Alla dofter (och lukter för den delen), smaker och färger. Vi köper med oss lite småsnacks till vårt nästa stopp.

Fikastopp med godsaker från marknaden

Ganska snart efter marknaden stannar vi på någons bakgård. Där finns ett litet skjul där det serveras drycker. Vi har själva köpt med oss lite snacks från marknaden. Nu måste jag banna mig själv för de där anteckningarna jag aldrig skriver. För vad vad det för gott vi åt? Något med kokos var det iallafall. Samtidigt som vi fikar kommer husets katt som tycker att våra cyklar var väldigt spännande.

Ett tempel utan en turist i sikte

I Bangkok eller ja i hela Thailand finns det verkligen tempel överallt. Spektakulära tempel fyllda av förgyllda ornament. Vi passerar flera under vår cykeltur. Så småningom tar vi en paus och kliver in i ett av dem. Känslan i religösa byggnader tilltalar mig, oberoende av vilken religon vi talar om. Speciellt den där känslan av ro och respekt.

Dags för lunch

Avslutningsvis stannar vi för lunch vid floden. Här sitter vi med vår Pad Thai samtidigt som vi ser fiskarna plaska i floden och flodbåtarna susa förbi. Slutet på den total 16 km långa cykelturen är den enda som går via lite mer trafikerade gator. Men under turens gång har jag blivit betydligt bekvämare med att cykla i Bangkok. Våra guider har hela tiden full koll och hjälper oss över korsningar. Faktum är att jag under hela turen har känt mig helt trygg.

LÄS MER FRÅN VÅR

Vilken dag! Vilken upplevelse! När du kommer till Bangkok, missa inte att cykla med Bangkok by bike. För ibland är det inte det stora spektakulära som ger störst intryck. Ofta är det istället att få uppleva det genuina, bortom de stora turiststråken.

Det här behöver du veta om du vill uppleva Bangkok by bike

Bangkok by bike drivs av Arne, som från början är från Sverige men bor i Thailand sedan många år. Alla turer kräver förbokning. Själv valde jag till sist halvdagsturen som går två gånger om dagen. När du vill komma i kontakt med Bangkok by Bike kan du göra det här:

Webb: Bangkok by bike
Telefon: +66(0)895208947
Mail: info (@) bangkokbybike.com
Adress: 161/1 Soi 17, Somdetprapinklao Rd, Arun Amarin, Bangkok Noi, 107 00 Bangkok
Kostnad (2023): 1250 baht

Slutligen, jag kan inte nog rekommendera denna tur!

Toppbilden är lånad från Bangkok by bike.

Må gott och lev väl // Tinka

Slutligen Följ, följ, följ På vift på FB! Genom att prenumerera får du info om nya direkt i den mailkorg. Det gör du genom att anmäla dig här bredvid (eller nedan om du läser på mobilen). Till slut hittar du oss Instagram där det finns resebilder och vardagsstories.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Kul med cykeltur, man hinner se mer än när man bara promenerar och slipper tunnelbana, buss o s v.
  Trevligt veckoslut!

  1. Profilbild för Cathinka

   Så är det. Detsamma!

 2. Profilbild för Ingrid Eckefeldt
  Ingrid Eckefeldt

  Vi har också gjort den här cykelturen och tyckte det var fantastiskt!

  1. Profilbild för Cathinka

   Men visst är det ett mysigt sätt att upptäcka Bangkoks mindre kända delar på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?