Halvtid 2020 – den konstigaste våren ever

Om någon endaste själ hade sagt till mig i januari att under våren skulle i stort sätt hela världen stänga ner, flygplanen skulle stå på marken och människor uppmanas att stanna hemma, ja då hade jag nog tagit den människan för fullkomligt bindgalen. Men se så blev det och en kan lugnt påstå att det varit den konstigaste vår jag upplevt. 

Januari och februari förflöt mest som vanligt med resor till Sevilla & de vita byarna i södra Andalusien, Miranda var nere och hälsade på och vi förberedde för en vår full av roligheter. Gäster skulle komma och jag skulle göra inte mindre än tre roliga resor. Så blev det av förklarliga skäl inte utan istället har vi tillbringat i stort all tid här hemma i vårt lilla paradis. Gladast för det är antagligen miljön. Men inte heller jag klagar. För när du slipper att alls bli drabbad av varken virus eller dess konsekvenser har det här varit en ganska skön paus i livet. En möjlighet att stanna upp och bara leva i & njuta av nuet.

Böcker som utspelar sig i Malaysia
Troligtvis vårens bästa inköp. Här har många timmar tillbringats

Med det portugisiska undantagstillståndet och myndigheternas uppmaning att “fique em casa” så blev det många timmar i trädgården. Där har rabatter gjorts iordning, murar målats och uteduschen är nu fixad med nytt kakel men inte minst så finns det fungerade vatten så att det går att duscha i den också. 

Uteduschen fixad! Nytt fint kakel i trästruktur. Och så är dörren till poolrummet fixad.

Min köksträdgård dignar av små välsmakande körsbärstomater men jordgubbar, squash och melon visade sig vara ytterst populärt hos de triljoner gråsuggor som bor i vår trädgård så godsakerna är ett minne blott. Visste du förresten att gråsugga heter woodlouse på engelska? Det lilla odjuret blev betydligt äckligare efter att jag läst det.

Före målning och lavenderblomning
När lavendeln blommar
Tomatplantorna dignar
Och druvorna tar sig så sakteliga
Och Simba hänger kvar, trots att Tintin gör sitt bästa för att jaga iväg honom

Nu har vi här i Portugal nästan återgått till något som kan kallas normalt. De restriktioner som fortfarande gäller här på Algarve är inga grupper över 20 personer, inget alkoholintag ute på gatorna (bordsservering på restaurangerna är ok) och munskydd inomhus i offentliga lokaler. Inget som egentligen påverkar våra liv. Men livet här är ändå långt ifrån normalt. Trots att gränserna är öppna och flygtrafiken allt mer kommer igång så uteblir turisterna. Så restauranger och stränder gapar tomma. Och mitt hjärta blöder för alla som försöker leva på turism.

På vår favoritrestaurang i Luz, Zazu. Ingen trängsel på stranden som synes…

För dig som funderar på att åka på semester till den här delen av världen men tror att det mesta är stängt så kan jag meddela att så är det inte alls. Restaurangerna är öppna, stränderna tillgängliga, golfbanor spelbara och många turarrangörer är igång. Vad du inte kan förvänta dig är ett livligt nattliv eftersom barer och nattklubbar ännu inte får ha öppet. Men en ytterst lugn och avkopplande miljö väntar dig!

Men de flesta av oss verkar fortfarande vara ganska försiktiga och hålla sig hemma. Så även vi även om vi nu har börjat göra små utflykter här i Portugal igen. Vi har tagit oss längs både Algarvekusten och Atlantkusten och upptäckt nya små gobitar. I veckan gjorde vi dessutom vår första tur till de mer centrala delarna av Portugal. Om detta kommer det helt säker mera i en blogg nära dig.

Till söta Porto Covo tog vi oss en solig dag i juni

Nu ser vi fram emot en sommar som inte alls blir som vi trodde men som förhoppningsvis blir bra ändå. Och så önskar jag som vanligt #skitviruset åt fanders så vi alla återigen kan träffas och kramas!

Må gott och lev väl!//Cathinka

PS. Jag uppskattar alltid nya följare till På vift på FB eller Bloglovin! Eller prenumerera på inlägg genom att lämna emailadress här till höger. Eller Instagram för resebilder..

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för P.O Bejsjö
  P.O Bejsjö

  Trevlig läsning, fina bilder.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack P.O och tack för att du tittar in!

 2. Profilbild för Eva
  Eva

  Alltid lika trevlig läsning om livet i Portugal
  Tack för att du delar med dig 🧡

  1. Profilbild för Cathinka

   Tackar och tack för att du läser!

 3. Profilbild för Anette Andersson
  Anette Andersson

  Härlig blogg att följa! Längtar till vår resa till Madeira.

  1. Profilbild för Cathinka

   Tack! Och Madeira står på min önskelista, det ser så magiskt vacker ut på alla bilder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?