Böcker som utspelar sig i Malaysia

Resebiblioteket – Malaysia

Ordet corona hinner inte ens lämna mina läppar innan jobb, gäster & resor försvunnit från vårens agenda. Det enda positiva med det är de oceaner av tid som helt plötsligt finns till hands. Mycket av den tiden har ägnats åt att läsa. Bland annat har jag nu äntligen kommit igenom den bokhög jag införskaffade inför höstens resa till Malaysia. En härlig kompott böcker med en riktig guldklimp blir det samlade betyget. Här är mitt resebibliotek Malaysia – när vi nu inte kan resa på riktigt kan vi iallafall resa i böckernas värld!

Fler resebibliotek hittar du här och alla inlägg från Malaysia & Borneo här.

Resebibliotek Malaysia - Böcker som utspelar sig i Malaysia

Tan Twang Eng; The garden of evening mist & The gift of rain

Tan Twang är en prisbelönt malaysisk författare född i Penang men uppvuxen i Kuala Lumpor. Jag har inte hittat dessa böcker översatt till svenska. Men jag är betagen. The garden of evening mist är en av de bästa böckerna jag läst på länge. Med ett fantastiskt språk får du ta del av en ljuvlig men väldigt mörk historia. Båda böckernas berättelser har sitt ursprung i andra världskrigets Malaysia.

Jag kan tyvärr inte hitta att Tan Twang Eng har skrivit fler böcker. Hade han gjort det hade jag införskaffat dem på studs.

Tash Aw; Sidenfabriken

Tash Aw är liksom Tan Twang en prisbelönt malaysisk författare med chinesiskt ursprung och anses vara den mest framgångsrike malaysiska författaren under senare år. Hans bok Sidenfabriken är översatt till en mängd språk däribland svenska. Sidenfabriken är berättelsen om Johnny Lim, entreprenör, fifflar och högst troligt mördare. Grymt bra bok!

Resebibliotek Malaysia - Böcker som utspelar sig i Malaysia

Rani Manicka; Rismodern

Också Rani Manicka är en malaysiska författare men av kvinnligt kön. Hennes bok Rismodern är en internationell bästsäljare. En släkthistoria som börjar med att Lakshmi från Ceylon (Sri Lanka) 14 år blir bortgift med dem betydligt äldre malaysiska mannen Ayah. Definitivt en läsvärd bok.

Resebibliotek Malaysia

Dinah Jefferies; The Separation

Brittisk författarinna född i Malaysia men uppvuxen i England. The Separation är bladvändnande chic lit. Härlig sommarläsning på stranden eller i hängmattan. Dinah har ett par titlar utgivna på svenska dock inte The Separation.

Elin Boardy; Mot ljuset

Elin är en svensk författarinna. Här får du följa systrarna Elly & Annie på deras resa i efterkrigstidens Malaysia. Lättläst och välskrivet.

Resebibliotek Malaysia - Böcker som utspelar sig i Malaysia

Paul Theroux; Förtroliga rapporter

Paul Theroux är en amerikansk författare. I Förtroliga Rapporter är det bara första delen av boken som utspelar sig i Malaysia. Boken är skriven i jag-form där berättaren är en amerikansk konsul. Varje kapitel är som en liten avslutat novell.

Så, det var Resebibliotek Malaysia – mina tips på böcker som utspelar sig i Malaysia. Det var ganska enkelt att hitta böcker som utspelar sig i Malaysia men alla böckerna jag hittade har någon anknytning till andra världskriget. Har du tips på några böcker som utspelar sig i landet i modern tid?

Böckerna är införskaffade via de stora internetbokhandlarna & Bokbörsen.

Må gott och lev väl!//Cathinka

Här får du en himla massa Malaysialäsning från bästa gänget resebloggare

Vill du ha mer konkreta restips hittar du nedan länkar till en mängd resebloggare som besökt Malaysia:

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Johnny Friskilä

  Härligt med bokinlägg. Det är också något som jag funderat på, men så har det aldrig blivit av. Btw, på tal om malaysisk litteratur: Har du läst reportaget i tidsskriftet Karavan nr 4, 2019?

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag tycker att resa i böckernas värld både före och efter en resa ger ytterligare en dimension till landet. Tycker absolut att du ska skriva bokinlägg, älskar tips på böcker att läsa!
   Och jag har inte läst Karavan, var det något särskilt du tänkte på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?