Random Post
Sök
Sök
Instagram mina 9 bästa

Instagram – mina 9 bästa

Det är klart man blir nyfiken och måste kolla vilka som är ens mest gillade bilder på Instagram under året. Man kan väl lätt konstatera att mina följare gillar en ganska grå färgskala och alléer… Inte jättekonstigt kanske, det är en färgskala jag gillar själv och tycker om att fota.

Sett ur perspektivet att jag resebloggar och anser mig vara en hyfsad resefotograf så är resultatet nästan komiskt katastrofalt! En (1!) resebild bland de mest gillade. Och det från en luftballongsfärd i Namibia. En bild som nästan hade kunnat vara tagen varsom helst i världen. Roddbåten är också från en resa till Lerum när jag tänker efter. Men även den skulle kunna vara tagen här där jag bor.

Samtidigt kan jag inte låta bli att fundera hur mycket Instagrams egna algoritmer ligger bakom resultatet. 7 av bilderna är postade under 2016s första stapplande veckor, en period där det stökades runt och gjordes många förändringar av Instagram och mina gilla generellt droppade till en lägre nivå. Tror jag håller fast vid den tanken, det känns bättre så 🙂

Instagram mina 9 bästa

Hur ser det då ut om jag skulle välja mina egna favoriter? Lite färgstarkare, lite mera resor och lite fler människor. Men det blir också väldigt tydligt hur subjektivt det är med tycke och smak för jag ser att alla bilder utom 1 (den på lövet) är från stunder under året som jag uppskattat väldigt mycket. Resor till Sicilien, Namibia och Ecuador finns representerade men även från ett av mina smultronställen här hemma, Arkösund.

Instagram mina 9 bästa

Och det är väl så, att sanningen finns i betraktarens öga!

Må gott och lev väl!//Tinka


Även Johnny och Jeanette har skrivit om sina mest gillade bilder på Instagram

Subscribe
Meddela
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Linda, 155cm.se
januari 16, 2017 22:49

Alla är ju fantastiska men mina favoriter är luftballongen och lejonen. Så fina!

Johnny Friskilä
januari 15, 2017 15:46

Hehe, jo det är klart, har man mestadels bilder i gråskala så borde det ju bli en del sådana bilder som får flest likes också. Det som kommer oerhört tydligt fram i dina bilder som gillas mest (av andra) är perspektivlinjerna. Tydliga perspektivlinjer = många likes. Fyra av dina nio bilder har tydliga linjer, hos mig är två av mina nio bästa sådana bilder.

Själv gillar jag ofta bilder med människor, men de gillas inte alls lika mycket som landskapsbilderna.

G-EMDVDK369J