Plötsligt händer det – en flygresa i världsklass med Qatar!

,

Som att vinna på lotto, så känns det när blibben kommer när jag ska in i gaten. När jag vet att ett nytt boardingkort ska skrivas ut, ett boardingkort som flyttar fram mig bra många rader. Den här gången ända fram till rad 1! För nu kom den, den ack så efterlängtade uppgraderingen. Och inte vilken uppgradering som helst utan hos Qatar Airways. Qatar som har vunnit klassen Årets Business Class hos Skytrax ett flertal gånger.

Uppgradering i mån av plats

För någon månad sedan skrev jag ett inlägg om mina tips för en bättre flygresa, hur jag prioriterade mjuka sköna kläder framför tjusigt uppklädd som ev, men högst otroligt, skulle kunna ge mig en uppgradering, Den här gången är det lite annorlunda. Resan jag ska ut på anordnas av Qatar i samband med lanseringen av deras nya linje till Langkawi, Malaysia. Även om vi har vår bokning i ekonomiklass så har vi det lilla tillägget – uppgradering i mån av plats. Det känns såklart som att närmare än så kan en inte komma uppgraderingen. Men biljetten kommer också med en uppmaning att följa klädkoden för business – välklädd och täckta skor. Så den här gången åkte kavajen på!

Uppgraderad på 3 av 4 etapper

Och jösses vilken resa jag fick vara med om. På tre av resans fyra etapper blev jag uppgraderad. Stockholm-Doha flögs i vanlig business, Doha-Langkawi i ekonomiklass och hela resan Kuala Lumpor – Stockholm skedde i Qatars Qsuite business. Jag måste erkänna att jag innan den här resan kände jag inte ens till deras Qsuite men oj vilken flygupplevelse.

Skillnaden mellan vanlig business & Qsuite

Skillnaden mellan vanlig business & Qsuite är att du i Qsuite har som ett eget litet bås där du kan stänga en dörr om dig. Det finns inget tak så de som passerar kan fortfarande sträcka sig och kika in men du känner dig väldigt ombonad och ifred därinne. Och för första gången i mitt liv kan jag omnämna en flygresa som mysig. Att kura upp i sätet med en kopp te i handen eller ett gott rödvin. Eller fälla stolen och sträcka ut benen för att sova en stund. Eller kanske den mest uppskattade funktionen av dem alla – stolens massagefunktion. Som trycker lite skönt upp och ner känns ryggranden medans film efter film passerade revy på skärmen framför. Njutning.

Det är skillnad på flygplansmat & flygplansmat

Lite picky är jag allt men jag äter nästan aldrig flygplansmaten. Eftersom jag lätt blir lite åksjuk så är jag sällan hungrig och då låter jag hellre bli maten än att äta något som inte faller på läppen. Men här talar vi om något helt annat, om mat som skulle anses som riktigt god även utanför flygplanskroppen. Som mezzen som serverades som en liten starter eller de små munsbitarna med hummer och vattenmelon. Eller oxfilén… ja ni fattar. Vi talar inte om små folieklädda paket utan vita dukar, riktiga glas och ljuslykta. Med gott vin och chokladbit. Och en helt sanslöst god grön juice. 

Men vad kostar kalaset då?

Den här resan var såklart den bästa av alla eftersom jag inte betalade ur egen ficka men om jag gör en sökning på Stockholm-Kuala Lumpor T/R i mars 2020 så kostar en vanlig ekonomiklass biljett ca 7’ medan businessbiljetten kostar 22’. Så visst är det en slant extra för en flygplansupplevelse som denna men oj vilket upplevelse! Det blir inte lätt att nästa gång svänga höger istället för vänster.

Följ med på en flygtur med Daniel

Min bloggkollega Daniel på Flying Dryden har också varit ute och flugit Qsuite med Qatar och gjort en vlogg om hans upplevelse som du kan se här:

Må gott och lev väl.//Cathinka

PS. Glöm inte gilla På vift på FB  och få löpande info om nya inlägg.

Etiketter:


Kommentarer

 1. Profilbild för Eva på rucksack

  Vilken upplevelse! Det får alla businessklass jag flugit att verka som bussresor 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Måste säga att det slog mina tidigare businessklasserfarenheter med hästlängder. Tänk om en alltid kunde få flyga så här:)

 2. Profilbild för pilla

  Lyxigt! har åkt många Cklass men inte QR. Skulle inte tacka nej att testa då jag inte gillar deras econ speciellt mycket mest pga att maten alltid är slut (den jag vill ha), inga vidare viner och stenhårda stolar.

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag har varit nöjd med deras econ tidigare men det var så där att gå från business till econ när vi bytte i Doha…

 3. Profilbild för TravelAnna

  Åh, WOW vilken upplevelse! Förstår att du njöt i fulla drag. Maten, ja, vilken sanslös skillnad! Jag har flugit business med Qatar en gång, från Kuala Lumpur till Doha. Det var en mindre chock att byta tillbaka till ekonomi sen, på sista etappen. Skrev om min upplevelse här: http://www.newyorkmybite.com/business-class-med-qatar-airways/

  Qsuite har jag dock aldrig flugit i. Låter amazing!

  1. Profilbild för Cathinka

   Jo en vänjer sig snabbt:) Jag tycker det är ok i ekonomi för det mesta eftersom jag är rätt liten men när en kommer från business…

 4. Profilbild för 4000mil

  Men åh! Drömmen, ju. På resan till Filippinerna nu var det två i sällskapet som blev uppgraderade. Men dessvärre inte jag.

  1. Profilbild för Cathinka

   Verkligen drömmen, skulle inte ha ngt emot att flyga så här jämt. Nästa gång är det din tur:)

 5. Profilbild för Daniel på FlyingDryden

  Jadu, nu har jag inte flugit business i andra fall än just Qsuite men det var utan tvekan den bästa flygresa jag någonsin gjort. Helt fantastiskt, plus att det var ganska gles med folk i kabinen. Ska flyga den igen, var så säker! 🙂

  1. Profilbild för Cathinka

   Jag ska definitivt också flyga så här igen. Gav viss mersmak:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?