roadtrip-med-hund

På roadtrip med hund genom ett höstligt Sydsverige

Plötsligt står jag där med oväntad ledighet och med blixtens hastighet tar jag chansen att åka till Österlen. För att det inte blivit av i år. För att ett år utan ett besök på Österlen inte känns komplett. För möjligheten till mysiga kvällar med tjejsnack och vin. För de öppna vackra landskapen som helar och gör det möjligt att andas.

Roadtrip med hund

Men jag är ju resebloggare och i samma stund en resa beslutas börjar också funderingarna på hur jag kan hitta en bloggvinkel på det hela. Tintin, min hund ska med. Så tanken på att skriva om att ta en roadtrip med hund i ett höstligt Sydsverige fastnar snart. Min research börjar. Internetsidan Ta med hunden är alltid en bra start. Facebookgruppen Kan jag ta med hunden tro? likaså.

Roadtrip med hund

Roadtrip med hund – inte helt lätt

Men jag gick ganska snart bet. Jag letade efter trevliga ställen att stanna på mellan Stockholm och Österlen. Tänkte mig fika i Norrköping, lunch i Jönköping och sedan gokaffe någonstans i norra Skåne.

Norrköping – inga förslag på Ta med hunden, ingen som hade några fikatips i FB-gruppen. Då kom jag att tänka på ett inlägg jag läst på Discovering the Planet om ett mysigt fik i Knäppingsborg (område i Norrköping) som kort och gott hette Fika. Hittade inga uppgifter om huruvida jag får ta med hunden men chansar. Det är glest med folk när jag kommer och jag frågar om jag får ta med hunden in. Det är ok, säger damen bakom kassan, så länge det inte kommer andra gäster som inte vill ha hunden där. Schysst! Och gott kaffe med ljuvlig bulle bjuds det på. Bra start där!

Roadtrip med hund

Roadtrip med hund

Jönköping – här har jag fått träff på Ta med hunden. Hittat ett lunchställe som ser urmysigt ut, på Pique Nique beläget på Klostergatan är vi välkomna. Så med hjälp av google maps kör jag av och in i Jönköping. Hur många gånger har jag inte passerat igenom Jönköping längs E4 men aldrig någonsin tagit mig in i staden? Hittar både rätt och en parkeringsplats. Men lunchstället, som ser precis så mysigt ut i verkligheten som på nätet är retligt nog stängt så istället för en mysig fåtölj och värme här:

Roadtrip med hund

Blir det lunch så här:

Roadtrip med hund

Och hur vanligt är inte detta när man är ute och reser med sin hund!? Och precis där rann all lust ur mig med hela hundvinkeln…

Ett par goda Österlentips där hunden är välkommen och en liten känga

Men Tintin är ju med och mat måste vi ha. Jag vill därför tipsa om 2 ställen där vi var välkomna på Österlen. På Kåseberga rökeri äter jag lunch efter en ljuvlig vandring längs havet (jag har gjort den förr läs här). Inne på rökeriet är Tintin inte välkommen men de har även en stor inglasad veranda med fantastisk utsikt över hav och horisont. Här pysslas vi om, Tintin får vatten och infravärmen åker på. Vi blir sittandes länge och bara njuter av den goda gravade laxen och utsikten.

Roadtrip med hund Roadtrip med hund

Så hittar man ibland riktiga guldklimpar där man allra minst anar det. Lunch ska intas i St Olof. Min väninna har fått tips om ett lunchställe där, Byvägen35. Vi har inga förhoppningar om att Tintin ska få följa med in men chi så fel man kan ha. Han var så välkommen så! Och vilket mysigt ställe! För att inte tala om vilken god lunch vi fick! Och extra stjärna för servicen. När det var fullt och nya gäster kom bar man helt sonika in utmöblerna och beredde plats åt alla. Sånt gillar jag!! Nästa gång du är på Österlen åk till Byvägen 35 och luncha, du kommer inte bli besviken!

Roadtrip med hund

Den lilla kängan går till Olof och Victor. Olof och Viktor är närmast en institution när det kommer till fik på Österlen och här är man bortskämda med mycket gäster. Så bortskämda att de kan välja och vraka. Och som besökare med hund hänvisas du till att sitta ute i gråväder och kyla trots att ett helt fristående rum står tomt utan gäster. Oflexibelt och trist.

Roadtrip med hund

Så är det som så ofta att det inte alltid blir som man tänkt men att det blir alldeles förträffligt ändå.

Må gott och lev väl! // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?