Hösten som försvann – sep till nov

Någonstans längs vägen denna intensiva höst rubrikläste jag i någon tidning att en viss tidsrymd uppfattas som 3 veckor hos en 50-plussare medan en 5 åring uppfattar samma period som ett år. Jag har försökt hitta artikeln i efterhand men inte lyckats. Men visst är det väl så att tiden går mycket fortare nu än när man var yngre?! Den här hösten har i alla fall varit betydligt intensivare än på länge vilket gör att det känns som om den försvann i ett nafs samtidigt som det som gjordes i början av perioden känns som evigheter sedan. Men vi tar det i samma ordning som vanligt:

Livet som portugalsvensk

En härlig vardagslunk har nu infunnit sig där jobb, utflykter, vandringar, padel & social samvara samsas i en skön mix.

Husägare i Portugal

Jag törs knappt säga det högt men kanske våra solpaneler äntligen fungerar som de ska… vi håller tummarna. Annars har det varit väldigt lugnt på husfronten. Lite nya växter har planterats, det är i princip allt på denna front.

På resande fot

På resandefronten har varit desto intensivare. Vi hade inte mer än kommit hem från vår lilla Skåne/Köpenhamn semester i augusti innan det var dags för mig att åka till Stockholm på ett fotojobb. Självklart passade jag på att stanna i både Linköping, Helsingborg och Köpenhamn när jag ändå befann mig på dessa nordligare breddgrader.

Vår egen numer traditionsenliga höstroadtrip i Europa gick i år till Frankrike. Mer om det kommer snart på en blogg nära dig.

Flera nya utflykter & vandringar här på Algarve har det också blivit Och en tur till Lissabon😅

Från mobilens fotoalbum

Vad som hände alla de dagarna som bara är:

I På vift och kamerans värld

Det kan tyckas att det har varit osedvanligt stilla här inne och det har det på ett sätt eftersom inte mycket nytt blivit skrivet. Men bakom kulisserna har det rått en febril aktivitet. Jag har nämligen byggt om bloggen. Något jag absolut inte lyckats med utan ovärderlig hjälp av Anna på bloggen anna-forsberg.se. Inte 100% klar än men surfa gärna runt lite och kom med feedback.
Inlägg under hösten:

En annan anledning till tystnaden är såklart vår fotoutställning. I november slog vi upp portarna till Algarve Photo Clubs gemensamma utställning med temat Tribute to the Algarve. Ett så otroligt roligt men tidskrävande projekt! Men nu hänger den fram till 19 januari så kika gärna in om du har vägarna förbi.
Du hittar oss här: Escola de Artes, R. Afonso Costa 39, Lagoa

Här är ett smakprov av mina bilder från vårt senaste tema som var Street photo med Street Art.

Då knyter vi igen säcken för det vi kan kalla höst och träder in i vintermånaden december. Och vi packar återigen för några dagar i Lissabon.

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”Hösten som försvann – sep till nov”

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Tiden går jättefort! Låter som det du läste i artikeln stämmer bra, åtminstone i min värld. Tack för länkningen, men du har ju gjort nästan allt själv. Bara lite stöttning, det behöver vi alla ibland. Kram!

  1. Profilbild för Cathinka
   Cathinka

   😘😘😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?