Juni stories

Juni. Vilken härlig månad det blev. Med padel, jobb och systerhäng. Men jag måste börja med vädret. Med värmeböljan som drog in. Värmeböljan som drog in med dystopisk stämning men undersköna kvällar. Här har vi nu haft högsommar sedan i mars vilket gör att en helt tappar uppfattningen om årstid. Lägg därtill ovanligt mycket turister så känns det som om sommaren borde vara slut nu när den i praktiken inte ens har börjat. Här hos oss har vi i vanliga fall högsäsong mellan mitten av juli till i mitten av september. Men redan i maj var hotellbeläggningen 75% i Algarve och parkeringarna är redan fulla. Det blir en lång sommar. På gott och på ont.

Livet som portugalsvensk

Padel och jobb. Så kan junivardagarna sammanfattas. Tempot har varit ganska låg, värmen har den effekten. Det har dock blivit en mängd besök hos veterinären då vår lille pudel har varit krasslig. 

Veterinärbesök härnere är ingen dyr historia. En första konsultation ca €24, återbesök €12. Någon djurförsäkring är därför inget som lönar sig. Bra att tänka på är dock att en djurförsäkring även täcker skador ditt djur kan åsamka varför det kan vara bra att ha av den anledningen. 

Husägare i Portugal

EDP, vårt elbolag, har åter hamnat på vår shitlist. Återigen krånglar våra solpaneler. Det har inte varit många månader sedan vi fick dem installerade i mars förra året som det inte varit problem. Just nu producerar de bara 50% av vad de ska göra. Många samtal till EDP blir det… 

På resande fot

Nä, några resor blev det inte i juni. Det vi hade planerat ställde vi helt enkelt in. På grund av ingen lust. Men tack vare att vi har haft min kära systeryster på besök har vi gjort mycket härligt i vårt närområde. Som ett besök till Ilha da Armona. Besök på sandbanksöarna i Ria Formosa borde stå på allas att göra lista vid besök här i Algarve. Öarna är ljuvliga. Kombineras med fördel med en tur genom Olhão och dess fina marknader och hos salttillverkaren Salinas do Grelha.

Ett besök i en av Algarves mysiga byar stod också på systers önskelista så vi styrde kosan till Monchique. Lunch på torget och besök hos keramikerna i Studio Bongard . Deras ateljé med trädgård var en nyhet för oss.  Fanstastiskt ställe så definitivt ett Algarvetips!


Dessutom hade vi en supermysig eftermiddag hos Atelier Balance i Aljezur där vi lärde oss att fläta korgar av palmblad. Mysigt och kontemplativt.

Från mobilens fotoalbum

Nä, inte jättemycket spännande fanns i mobilen. Det här skrapades ihop:

I På vift och kamerans värld

När jag jobbar mer blir det helt enkelt mindre på bloggen. Eftersom jag skriver mycket i jobbet minskar både lust och behov att göra det ytterligare varför det blir lungnare här inne. Det har bjudits på ett besök i en av våra absoluta favoritbyar här, Salema. Det har även tipsats om utflykter i Lagostrakten som inkluderar djur. Och så har ni fått föklja med på ett omelettäventyr i Bangkok.

Jay Fai, Bangkok – hur länge är det rimligt att vänta på en krabbomelett?
5 saker att göra runt Lagos som inkluderar djur
Salema – ett happy place där ljuset hänför

Fotoklubbens junitema var skuggor & himmel. Själv bidrog jag bara med skuggor:

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Ett helt gäng svenska resebloggare har varot i Tunsien som åteupptagit direktflygningar från Stockholm. Du kan hitta tips härifrån bl.a hos Daniella på Discovering the planet, Maria på Fantasy Dining och hos Christian på Mat och resbloggen. Är ni nyfikna på att cykla i Tyskland ska ni kika in hos Daniel på Upplevelsebloggen och Maria på Marias mat.

Nu njuter vi juli!

Må gott och lev väl // Cathinka

Etiketter:


Kommentarer

  1. Profilbild för Josefin
    Josefin

    Hej! Jag tycker det är roligt att läsa din blogg men fundera på att hellre marknadsföra tåg istället för flygresor. Jag tänker på miljön och klimatet. Bäst är att vi alla drar ner på flyger.

    1. Profilbild för Cathinka

      Hej Josefin och tack. Det har du såklart all rätt att tycka. Själv anser jag att bloggen då skulle tappa sin trovärdighet eftersom jag åker väldigt lite tåg. Jag bor 350-400 mil från min familj och att ta tåget när jag ska besöka dem är inte praktiskt möjligt. Självklart bör vi alla tex dra ner på vårt flygande men vi måste dra ner på precis allt för miljön och klimatets skull. Vi måste äta färre avakados eftersom avakadoodlingarna dränerar sina redan extremt torra omgivningar på vatten. Vi måste köpa betydlig mindre kläder då bomullsodlingarna inte enbart konsumerar enorma mängder vatten utan dessutom kräver mycket giftbesprutning. Vi måste skaffa färre barn så vi inte blir för många på vår jord. Osv, osv. Vi måste alla dra vårt strå till stacken på det sätt vi bäst kan. Att flyga mindre är bara en del av lösningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?