vandra med åsnor på Algarve

5 saker att göra runt Lagos som inkluderar djur

Semestertider står för dörren så jag tänker fylla på bloggen med lite tips på vad man kan göra här i mina trakter i världen. Saker att göra runt Lagos men även lite mer generellt på Algarve. Just det här inlägget är till dig som liksom jag älskar djur. Djuraktiviteter kan alltid vara lite känsligt så man får fundera själv på vad man tycker är hållbart i förhållande till sina egna värderingar.

Ta en delfintur på Atlanten

Magiskt. Det finns faktiskt inget annat ord för en delfintur. Om du dessutom har turen att få uppleva detta när Atlanten ligger spegelblank, vilket inträffar förvånande ofta, så kan du skatta dig lycklig. Det här är något som jag varmt rekommenderar av alla saker att göra runt Lagos, djurälskare eller inte.

Det finns många arrangörer av delfinturer, du hittar dem längs kanalen i Lagos. Vi bokar alla våra turer via Connie på Lagos Grotto Trips
Kontaktuppgifter: Lagos Grotto Trips

HÄR KAN DU LÄSA MER OM

Vandra med åsnor i Monchiquebergen

Det här är antagligen den knäppaste aktiviteten jag gjort här nere. Men kul. Små barn (under 5 år och 20 kg) får även rida på åsnorna. Vi andra får glatt traska bredvid. Det finns olika turer att välja mellan. Glöm inte att ta med massor av morötter till åsnorna. Och vatten till dig själv, det kan vara varmt därute.

Kontaktuppgifter: Happy Donkey Sanctuary

NYFIKEN? LÄS MER OM

Rid ut i lantlig idyll

Jag älskar att upptäcka en trakt på alla möjliga sätt och på hästryggen är ett av dem. Någon erfaren ryttare är jag inte så jag måste ha en snäll häst och sällskap med mig ut på färden. Jag har varit ute med Tiffanys Riding Center som ligger strax väster om Luzavfarten (väldigt liten skylt på höger sida om du kommer från Lagos). De erbjuder olika turer både vad gäller tid och erfarenhet. Du rider i lantlig idyll.

Kontaktuppgifter: Tiffany’s Riding Centre

Lagos Zoo – för de lite yngre barnen

Jag är lite tudelat inställd till djurparker. Gillar inte djur i bur men inser också betydelsen av parkerna. Lagos Zoo är involverade i flera bevarandeprojekt med t.ex. uppfödning av utrotningshotade arter. Zoo:et är ganska litet men med väldigt trevliga omgivningar. Mina favoriter är surikaterna. Restaurang finns och biljetter går att köpa på nätet.

Biljetter: Lagos Zoo

Volontära på något av våra hundstall

Det här är inte en aktivitet för dig som är här en vecka eller två men ni är många som kommer hit på longstay. När du kommer hit för att tillbringa en vinter, varför inte förena nytta med nöje. Det finns flera hundstall härnere som ofta behöver hjälp med framförallt hundpromenader. Kontakta någon av dessa så får du kanske möjlighet att hjälpa.
Några tips på hundstall som ligger inte allt för långt från Lagos:
Lagos Canil
Cadela Carlota
Bamboo

Adoptera en hund

Saker att göra runt Lagos

I flera år har jag tänkt att sätta ihop tipslistor med olika innehåll från trakten runt Lagos men det blir aldrig riktigt av. Men nu ligger faktiskt ytterligare två inlägg i pipen, kaféer och vandringar. Sedan tidigare hittar du 5 favoriter – utflykter runt Lagos, Vingårdar i Algarve och Konstrunda i Algarve. Eftersom Algarve inte är så stort så allt går att göra som dagsutflykter från Lagos.

Må gott och lev väl // Tinka

Du får information om nya inlägg genom att följa på FB eller prenumerera via mail genom att lämna din mailadress här till höger (eller nedan om du läser på mobilen). På Instagram hittar du mig här.

HÄR HITTAR DU EN HIMLA MASSA

Etiketter:


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?