Sommarens stories – juli & augusti

Ännu en sommar är slut när vi nu vänder blad i almanackan och läser september. Faktiskt kanske min favoritmånad. När nystartskänslan hänger i luften. Men nu är det inte september det ska handla om utan sommaren som var, om juli och augusti. Fantastiska m¨nader på många sätt och vis men vi tar det väl i samma ordning som alltid:

Livet som portugalsvensk

Familj och padel. Så kan nog närmast sommaren beskrivas. Även i år har vi haft ynnesten att få ha våra barn nere ganska länge. Det är ljuvligt när hela huset fylls av röster och liv. När det pratas, skrattas, spelas och virkas i vartenda hörn. Det blir också ett härligt avbrott i vår vardag som gör att det känns som om att även vi har semester. Lite lugnare på utflyktsfronten blev det i år men några favoriter i repris blev det allt, som Monchique, Sagres och självklart Cordoama i solnedgång. Och mat, ack så mycket god mat!

Husägare i Portugal

Någon lösning på vårt solpanelproblem blev det inte denna period heller. Efter miljoner telefonsamtal i juli ringde EDP äntligen tillbaka för att boka in reparatörer. I september! Men efter lite tjat lyckades vi få en tid 1 augusti istället. Vi satt här som fastklistrade hela dagen men se, några reparatörer såg vi inte skymten av… Någon vecka senare (och många telefonsamtal senare) dök de upp. De lyckades byta en inverter så nu har vi 75% istället för 50% av vår produktion. Vi fortsätter ringa… men jösses vad vi är trötta på detta.

På resande fot

Efter varje sommar brukar vi säga att nästa år ska vi åka till Sverige i augusti. För att augusti är den månad vi kan tycka att det är lite väl varmt här nere. Men så kommer januari när det är dags att bestämma sig (vi måste ju ordna både hund- och kattvakt) men då har vi ingen lust längre. Men i år kom det sig att vår hundvakt fick ett sent återbud och frågade oss om vi hade lust att åka iväg och tjofs så hade vi bokad flygbiljetter.

Helt perfekt blev det. Här på Algarve rådde värsta värmeböljan medan vi fick njuta av härligt sensammarväder och pussa på barn. I Skåne & Köpenhamn njöt vi av långa promenader i stad och skog. Och jag fick cykla i Köpenhamn! Nu kan vi njuta av Algarve i fulla drag igen.

Från mobilens fotoalbum

Jag använder mobilkameran lite som en komihågfunktion för annars glömmer jag allt härligt som händer i vardagen. En hel del bilder på djuren blir det allt och hjälp så mycket matbilder… Här kommer ett lite urval:

I På vift och kamerans värld

Den går lite i vågor, skrivlusten Ibland blir det mycket, ibland lite mindre precis som med det mesta i livet. Den här perioden blev det en härlig kompott med inlägg från många håll i världen; Kambodja, Tanzania, Ljubljana, Helsingborg och såklart Portugal men även en hel drös boktips. Här hittar du alla länkar:

* Bland de häpnadsväckande, minröjande råttorna i Siem Reap, Kambodja
*Min ovanliga, lärorika dag som massaj
*Sommaren 2023s bästa, lästa böcker
*Härlig cykeltur och suverän street art i Ljubljana
*Monchique – en gullig bergsby i solen
*Kanske bästa, mest variationsrika vandringen i Helsingborg?!
*6 upplevelser som ger dig själva essensen av mitt Algarve

I fotoklubben har vi hunnit med 2 omgångar teman, i juli dörrar & geometri medan vi augusti skulle fotografera känslor. Själv hade jag extremt svårt med känslorna, så först i sista stund kom jag på en infallsvinkel att ta mig an ämnet på – med färg. Det är ett otroligt roligt sätt att verkligen komma ut med kameran och fundera på hur man ska gestalta något. Och även om man/jag inte alltid är nöjd med resultatet är jag alltid nöjd med att ha kommit iväg och fått en kreativa stund.

Lite omvärldsbevakning i bloggvärlden och andra sociala medier

Det blir, tyvärr, alldeles för mycket, slösurf och jag är verkligen fast i instastories. Både att kika på andras och göra själv. Daniel som driver Uppleveslebloggen både i blogg- & instagramformat är grym på stories. In och följ, skön blandning med rolig många gånger härligt sarkastisk ton.

Ett nytt konto jag har böljat följa är en far & en son som håller på att köra från London till Singapore som ett välgörenhetsprojekt. Kul att se hur de kör. Vill du kika hittar du dem här.

Så, nu tar vi tag i september!

Må gott och lev väl! // Tinka

Etiketter:


Kommentarer

2 svar till ”Sommarens stories – juli & augusti”

 1. Profilbild för Anna i Portugal

  Jag gillar verkligen sammanställningar! Så fina dina lavendel är, klart som korvspad när Simba vaktar dem!

  1. Profilbild för Cathinka

   Och väldigt bra för minnet är de, sammanställningarna😅
   Tyvärr håller de på att ge upp. Ska försöka klippa ner och förtäta och hoppas på sagolik blomning nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

PÅ VIFT! – EN RESEBLOGG MED RESTIPS

Hej och välkommen till På vift! Resebloggen för dig som älskar resor. Här bjuds på massor av reseinspiration till när och fjärran.
VÄLKOMNA!

VILL DU PRENUMERERA PÅ NYA INLÄGG?